Риба з апельсинами. На смак це божественно

Не буду писати про користь риби, вміст вітамінів та мінералів. Це вже було: і в маминих розмовах, і порадах педіатрів. Вже мовчу про Інтернет.
Рибу люблю. Рибу обожнюю. Рибу готова їсти майже кожен день, аби її лише хтось чистив)))). Слава Богу, в сучасних магазинах та на ринках є послуга чистки та патрання риби. Звичайно, співчуваю жінкам, у яких чоловіки мають за хобі риболовлю. Але якщо чоловік готовий не тільки впіймати, але і попатрати рибу - беріть ці рецепти на озброєння.

Минулого тижня зайшла в рибний купити стейки лосося. Мене мало Кіндрат не схопив!!! Коли побачила ціну, подумала, що це номер телефону або цю рибу з ложки годували)))) Менше з тим, моя цікавість до цього рецепту була дуууже велика, тому я таки купила.

Риба вийшла божественна))) От більше і не знаю ЯК висловити той захват. Спробуйте. Можна брати не лосось, а іншу рибу - судак, сом.
Отже,

Запечений лосось в апельсиновому соусі

400 г свіжого лосося (я брала стейки, а не філе)
1 склянка апельсинового соку
1 стручок перцю чилі або дрібка сухого
1 ч. ложка меленого імбиру
½ ст. ложки коричневого цукру
Сіль за смаком

Спосіб приготування:
- Готуємо соус, змішуючи апельсиновий сік, чилі, імбир, перець і сіль.
- Замочуємо лосось в половині соусу і залишаємо на 10-15 хв.

- Запікаємо рибу у фользі 20-25 хв при температурі 160-180 °С.

- Поки печеться лосось, готуємо соус. Половину рідини, що залишилася, виливаємо в маленьку каструльку і доводимо до кипіння, додаємо цукор і регулярно помішуємо.

- Варимо рис на гарнір.

Подавати лосось із гарніром, попередньо полити апельсиновим соусом. Можна прикрасити зеленню і шматочками апельсинів.

Неймовірно смачно й гарно.

Короп із овочами, запечений під сметанним соусом

1 короп
2 цибулини
1 морквина
3 картоплини
Приправи за смаком
1 склянка сметани
40 г масла

Спосіб приготування:

- Рибу розібрати на філе (це мені зробили на ринку). Посолити, поперчити.

- Цибулю, моркву, картоплю почистити і нарізати тонкими кільцями. У форму для запікання викласти пластами:
цибулю

моркву

картоплю

Чим тонша нарізка, тим швидше готується страва.
- Посолити, поперчити. Можна приправити сухими травами.
- На овочі розкласти порційні шматки риби.

- Розподілити шматочками нарізане вершкове масло, залити 40 мл води і запікати перші 20 хвилин при 180°С.
- Сметану присолити, за бажання можна розбавити майонезом (я цього не роблю) і додати зелень. Рибу залити соусом і запікати до готовності картоплі.

Я посипаю зеленню вже готову рибу.

Смачного!

Бажаю отримувати вдячність словами: "На Землі ТАК не готують!"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі