Риба з апельсинами. На смак це божественно
Не буду писати про користь риби, вміст вітамінів та мінералів. Це вже було: і в маминих розмовах, і порадах педіатрів. Вже мовчу про Інтернет.
Рибу люблю. Рибу обожнюю. Рибу готова їсти майже кожен день, аби її лише хтось чистив)))). Слава Богу, в сучасних магазинах та на ринках є послуга чистки та патрання риби. Звичайно, співчуваю жінкам, у яких чоловіки мають за хобі риболовлю. Але якщо чоловік готовий не тільки впіймати, але і попатрати рибу - беріть ці рецепти на озброєння.
Минулого тижня зайшла в рибний купити стейки лосося. Мене мало Кіндрат не схопив!!! Коли побачила ціну, подумала, що це номер телефону або цю рибу з ложки годували)))) Менше з тим, моя цікавість до цього рецепту була дуууже велика, тому я таки купила.
Риба вийшла божественна))) От більше і не знаю ЯК висловити той захват. Спробуйте. Можна брати не лосось, а іншу рибу - судак, сом.
Отже,
Запечений лосось в апельсиновому соусі
400 г свіжого лосося (я брала стейки, а не філе)
1 склянка апельсинового соку
1 стручок перцю чилі або дрібка сухого
1 ч. ложка меленого імбиру
½ ст. ложки коричневого цукру
Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Готуємо соус, змішуючи апельсиновий сік, чилі, імбир, перець і сіль.
- Замочуємо лосось в половині соусу і залишаємо на 10-15 хв.
- Запікаємо рибу у фользі 20-25 хв при температурі 160-180 °С.
- Поки печеться лосось, готуємо соус. Половину рідини, що залишилася, виливаємо в маленьку каструльку і доводимо до кипіння, додаємо цукор і регулярно помішуємо.
- Варимо рис на гарнір.
Подавати лосось із гарніром, попередньо полити апельсиновим соусом. Можна прикрасити зеленню і шматочками апельсинів.
Неймовірно смачно й гарно.
Короп із овочами, запечений під сметанним соусом
1 короп
2 цибулини
1 морквина
3 картоплини
Приправи за смаком
1 склянка сметани
40 г масла
Спосіб приготування:
- Рибу розібрати на філе (це мені зробили на ринку). Посолити, поперчити.
- Цибулю, моркву, картоплю почистити і нарізати тонкими кільцями. У форму для запікання викласти пластами:
цибулю
моркву
картоплю
Чим тонша нарізка, тим швидше готується страва.
- Посолити, поперчити. Можна приправити сухими травами.
- На овочі розкласти порційні шматки риби.
- Розподілити шматочками нарізане вершкове масло, залити 40 мл води і запікати перші 20 хвилин при 180°С.
- Сметану присолити, за бажання можна розбавити майонезом (я цього не роблю) і додати зелень. Рибу залити соусом і запікати до готовності картоплі.
Я посипаю зеленню вже готову рибу.
Смачного!
Бажаю отримувати вдячність словами: "На Землі ТАК не готують!"