Комісія з питань власності підтримала повернення Києву "Центру серця"

Профільна комісія Київради – комісія з питань власності – одноголосно підтримала підготовлений ТКК з питань перевірки легітимності рішень екс-Київради проект рішення про повернення у міську власність "Центру серця".

Йдеться про проект рішення "Про скасування рішення Київради від 25 грудня 2012 року №709/8993 "Про надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу Київської міської клінічної лікарні "Київський міський центр серця" у державну власність".

Центр серця має бути повернутий хоча б тому, що він побудований за гроші громади Києва, у що столиця вклала майже 1 млрд. грн.. Тому, коли медичний центр було без жодної компенсації місту передано державі – це була крадіжка майна киян. Але, якщо ми починаємо жити за демократичними цінностями, де поважають і дотримуються прав громадян, то ми мусимо дотримуватися цих прав – тобто повернути "Центр серця" його власнику – киянам.

Відповідний проект рішення ще мають розглянути комісії Київради з питань охорони здоров'я та з питань бюджету.

Нагадаю, відповідно до рішення Київради від 25.12.12 № 709/8993 передача "Центру серця" у державну власність мала відбутися лише за умови забезпечення компенсації державою за витрати, понесені бюджетом міста Києва на будівництво та оснащення центру та розвиток Центру.

З урахуванням зазначеного рішення Київради, КМДА листом від 20.04.2013 № 007-634 надала Мінекономрозвитку України пропозиції до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу Київської міської клінічної лікарні "Київський міський центр серця" у державну власність", зокрема, що компенсації витрат, понесених бюджетом міста Києва на будівництво та оснащення центру, шляхом забезпечення медичним обслуговуванням мешканців міста Києва та передбачення у 2013 році субвенції з Державного бюджету України до бюджету міста Києва на розвиток матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я м. Києва у сумі 400,0 млн. грн. Однак, зазначені пропозиції Кабінетом Міністрів України М. Азарова та Мінекономрозвитку України не були враховані.


Реалізація запропонованого проекту дозволить повернути до комунальної власності м. Києва матеріальні активи на суму більше ніж 600 млн. грн.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі