Василь Коряк
громадський активіст, екс-мер міста Лубни на Полтавщині. До мерства 28 років працював слідчим міліції, з органів пішов у ранзі майора
23.05.2014
2

За КамАЗ зі зброєю на кордоні беруть 100 тисяч доларів

Вчора народ пікетував прикордонну службу. Вимагали відставки Литвина. Бо за 20 днів після перевороту з країни втекло 300 найвищих чиновників, вивезли завантажені майном машини, величезні гроші. Чому прикордонники дозволили це? Вони вчинили найбільший злочин під час революції гідності!

Є такий старий єврейський анекдот. Коли почалася приватизація, прийшов єврей і каже: не треба мені нічого, ні заводів, ні фабрик. Я скромна людина - дайте один погонний метр кордону, мені вистачить.

Наш кордон давно приватизований. Почалося з того, що поруч із прикордонниками з'явився продажний митний апарат. Ці дві служби виконують різну роботу: прикордонник - перевіряє документи, пропускає чи не пропускає людей, а митник займається пропуском товару, де крутяться мільярди. От ситуація: прикордонник на зміну приїжджає на "Жигулях", а митник - на крутій іномарці. Перший їсть пельмені, а другий у магазині купує ананаси та ікру. Де справедливість? Прикордонники почали брати хабарі. Бо постійно разом і бачать, хто як живе і що має.

Прикордонники зараз - заробітчани. Користуються і ситуацією на Сході України.

Кілька днів тому затримали генерала прикордонної служби за хабар в півмільйона гривень. А начальник прикордонної служби Микола Литвин досі на посаді. Навіть не виступив із заявою, з пропозицією переатестації прикордонників. Ні мур-мур. Чому? Бо боїться, що той генерал розкаже, кому в кабінет заніс ті гроші.

Крім високопарних і порожніх слів Литвина нічого не робиться. Дивіться, що відбувається на прикордонних округах Харкова та Луганська. Всі знали, що туди лізе ворог. Де камери, де мінні поля? Замість цього вільно проїжджають КаМАзи, цілі комплекси зброї. Їх же в кишені не провезеш. Не треба брехати, що то з Придністров'я. Хто б звідти через усю Україну пропихав техніку? Для цього треба купити тисячі людей. Насправді, техніка йде з Ростова, Бєлгорода і без перешкод потрапляє в Україну. У нас що підземні переходи є? На кордоні?

Найбільша ганьба - броньований джип від Жириновського з надписом ЛДПР. Може він під землею пробрався? Та ні! Це зробили нахабно за ВЕЛИКЕ БАБЛО. Ну що ж ми з кордону посміховище робимо? Треба НЕГАЙНУ зміну керівництва. І посадити кордон на замок. Керівництво зараз кричать, що кордон зачинений. Але ж ключик - у Росії.

Як передають хабарі? Існує низка посередників. Влаштовують зустрічі навіть за кордоном. Домовляються: хай пройдуть рєбята з Росії до вас. І відкривають перед нашим офіцером валізу із паперовими американськими президентами. В нашого очі блищать. А Росія це все фіксує. А потім шантажують — дивись, парєнь, що в нас на тебе є, можеш сісти за зраду державі. І цей парєнь вже й без грошей пропустить через кордон усе, що їм треба.

Розкажу про розцінки: КамАЗ зі зброєю — 100 тисяч доларів, вагон — 50 тисяч, один солдат — 5 тисяч. Звідки я це знаю? Маю джерело у відділі внутрішньої безпеки прикордонної служби. Там кажуть, якби вони підкорялися СБУ, з їхньою інформацією можна було б посадити 2/3 офіцерського складу. Але відбувається по-іншому: когось впіймали, донесли начальству, а вони - та ти що, це ж скандал! І кладуть справу в сейф. А треба ж тихенько "стукати" і в СБУ, і в прокуратуру.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі