Василь Коряк
громадський активіст, екс-мер міста Лубни на Полтавщині. До мерства 28 років працював слідчим міліції, з органів пішов у ранзі майора
20.05.2014

Виявляється, Ахметов потрібен Україні

Не думав, що Ахметов наважиться активно виступити і щось зробити на Сході. А зробив. І багато.

Він зробив те, на що не спромоглися наші 450 депутатів у Верховній Раді — вивів людей. Видно, довго зважувався. Але не побоявся. Знімаю перед Ахметовим капелюха. Здавалося, скільки в нього грошей в Англії, Італії, виїхав би та й по всьому. Але ж не хоче виїжджати, залишився з Україною. Не так, як полтавські олігархи Живаго та Веревський відсиджуються по 10 місяців за кордоном.

Він проаналізував, що буде з його бізнесом на Сході. Приблизно те, що з економікою в Криму. Європа Крим обжимає з усіх сторін - не торгувати, не відкривати банки та представництва. Ахметом зрозумів, що весь коксохім, металургійна промисловість на Донбасі стане. Росії він не потрібен, бо в них є свій промисловий Свердловськ та Челябінськ. Тому почав воювати і за свій бізнес, і за Україну. Оце вже початок кінця для сепаратистів.

Крім страху за бізнес є ще одна причина такої активності. Якесь бидло сепаратистське каже йому: як не сплатиш податки, то вон із Донецька! Хто він такий, щоб вказувати Ахметову, що робити? Він виріс на Донбасі. Не терпітиме такого зухвальства. Він не любить, коли з ним розмовляють мовою сили.

Порадив би Ахметову серйозно посилити охорону, убезпечити себе. Бо ВИЯВЛЯЄТЬСЯ ВІН ПОТРІБЕН УКРАЇНІ. Росія цього йому не пробачить, сепаратисти - теж. Ніхто не застрахований від куль снайпера. Роберта Кенеді, Джона Кенеді, Індіру Ганді вбили, у Брежнєва стріляли тричі, в Папу римського ножа заганяли. Абсолютно реально дістати й Ахметова. Тим відморозкам донецьким нічого втрачати.

Він вчинив, як Коломойський, але крутіше. Я сказав би, що в Україні почалася народна буржуазія. Бо вчинок одного багатого та розумного знизив страх серед простого населення і змушує виходити на вулиці.

Але не треба Ріната залишати один на один в тому дурдомі. Владі слід скористатися моментом підтримки народу і продовжити АТО. Ватажків сепаратистів — знищувати, з деякими вести переговори про здачу зброї. Зараз влада має дотиснути Схід.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі