Василь Коряк
громадський активіст, екс-мер міста Лубни на Полтавщині. До мерства 28 років працював слідчим міліції, з органів пішов у ранзі майора
15.05.2014

Хороший мєнт - який звільнився за часів Януковича

Дивлячись на сьогоднішню міліцію можу сказати: нам треба термінова заміна правоохоронців. Де брати толкових?

Мабуть, усі пам'ятають, що за кілька років до цьогорічної революції в міліції пройшло кілька хвиль масових звільнень. Через скорочення звідти пішли десятки тисяч співробітників. Зараз час їх повернути.

По-перше, люди пропустили бандитський режим Януковича. Ця дозволило їм не бути втягнутими в "брудні" справи колег. По-друге, вони з боку подивилися на свою професію, побували в шкурі "людини без форми".

Потрібно укласти списки, завести на таких людей особові справи, вести обліки їхніх справ. Головна характеристика офіцера, який повертається - не боятися системи, а боятися людей. Якщо міліціонеру все одно, що про нього думає народ — це та сама людина, яка працює в сьогоднішній міліції. Буде важко, бо в нас система ще та - 90 відсотків наркообігу "кришує" міліція. Дійшло до того, що ловлять наркомана з мішком маку, змушують його продати товар іншому. Затримують того іншого, забирають мішок. А в наркомана - відбирають гроші. І так по колу. На Полтавщині десь рік тому застукали обласного та міського начальників відділів міліції по боротьбі з обігом наркотиків на "кришуванні" такого бізнесу.

Я знаю колишніх міліціонерів, які на таке нізащо не йтимуть.

Ще один резерв - ті міліціонери, які самі звільнилися під час президентства Януковича або були тоді звільнені. Я кажу так: якщо не такий "регіоналам", значить вийде нормальний парєнь у міліції. Це ті люди, які не йшли на поводу бандитизму в міліції.

Аваков призначив головним міліціонером Полтавщині Івана Корсуна, якого звільнили за Януковича. Нормальний чоловік, набрав добру команду. Його заступник - кандидат юридичних наук, розбирається в судочинстві. Керівники міліції такі і мають бути - фахівцями.

Молодих і амбітних офіцерів - не можна ставити на керівні посади. Вони виховані на хабарах. Їхні амбіції — новенькі "Тойоти" та "Мазди". Я взагалі ліквідував би всі академії внутрішніх справ, бо там процвітає культ грошей та зв'язків.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі