Зброя і музика

Різка зміна пори року мені завше навіває хвилю туги. Дуже це люблю. Переносить у такі самі періоди раптових приходів весни, зими чи осени, як і 5-10-15 років тому. Життя-то лінійне, а відлига, перший приморозок, пара від скропленого зливою гарячого асфальту - все це з року в рік таке саме.

Цьогорічна осінь до Києва зазирнула 9 серпня. Того дня я купив MP3-прогавач - аби брати інтерв'ю двома диктофонами. Ще зранку вчув осінній запах - сухого листя. Вчув, та й забув. А покидаючи роботу, наки?дав на розпакований Transcend те, що знайшов на службовому комп'ютері. Серед іншого - долежаний від якихось моїх попередників альбом Ірини Білик "НОВА" 1995 року. І от, засидівшись, вискакую я на вечірнє подвір'я. В ніздрі - такий знайомий, але цього року ще незвичний запах листя, що подумки я вже школяр, а в вухах - отаке:

Були ж часи, що українська прима і співала, і говорила на людях тільки українською. Це потім, кажуть, Оксана Грицай із Прикарпаття (Міка Ньютон) підписувала в контракті, що прилюдно спілкуватиметься тільки російською.

Недавно я трохи прозрів, коли натрапив на відео, де на Майдані натовп відривається під якийсь реп-кор гурту Stop-Step, а не від Насті з Потапом. На зламі тисячоліть ще й сам Потапенко читав український хіп-хоп у банді "Вхід у змінному взутті".

А в гурті Білички на початках грав засновник асоціації зброєвласників, який для журналу сказав, що "в вільний час бринькає на гітарі в мріях стати колись справжнім музикантом". Про те, що виступав із гуртом Ірини Білик, писати заборонив. Тепер я перепитав і сподіваюся, не образиться, що я це розголошу. Смайлики - з перенесенням погубилися:

Георгій Учайкін:
По перше, я не грав, а створював її та не тільки. А згадувати про це немає сенсу - зараз це буде просто ганебно. А Ви чому питаєте?

Наливайко Другий:
Бо це гарний штрих, який я не забув.

Георгій Учайкін:
для Вас це штрих, для Украіни галузь, для виконавців марнославство та гроші. Для мене це вже ніщо. Так, було колись, вже навіть сам не згадую. Проїхали.

Що ж, зброя - також інструмент, який, якщо мати слух, можна використовувати по-музичному. Таке буде согодні аутро:

Знаю, що з музикантів членом Української асоціації власників зброї є Тарас Петриненко. Каже: "Добро має бути озброєне".

А сам Учайкін запевняє, що зброєвласники - це зразок зважених і відповідальних громадян.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі