Як поляки в Україні собаками захищаються або "Стать поляком нє хачу:(" є фото

Читач прислав листа, в якому розповідає, як католики заполячують жителів Козятина у костьолі. Каже, у місті православні це терплять, але скоро станеться вибух емоцій.

- Щонеділі з 8-ї ранку і до обіду служителі костьолу виносять надвір потужні колонки і в мікрофон починають молитися та співати. Ну що там такого? Вроді нічого страшного, але коли спів це продовжується беззупинно 4-5 годин і розноситься на півміста, це набридає і дістає, м'яко кажучи. Я, як зайнята людина, хочу хоча б один день на тиждень виспатися і відпочити, - обурюється в телефонній розмові чоловік. - Хай би собі тихенько в своєму костьолі молилися, як і я, коли йду у свою церкву. Не треба мені і моїй сім'ї католицьке віровчення.

Чатача так зачепило за живе, що лист у редакцію написав аж на кілька сторінок. Подаю лише частину мовою оригіналу:

"У наш мирний час - становлення української держави та численних реформ, в багатьох регіонах України, дуже швидко створюються полонійні організації пропольського спрямування. Під різноманітними приводами до них масово залучають українців.

Під "ширмою" вивчення польської мови і культури, або дешевих поїздок на екскурсію до Польщі активно запрошують молодь - наше покоління. В навчальних закладах, без врахування загальної суспільної думки, створюються факультативи та курси з вивчення польської мови для учнів шкіл. Яка в цьому потреба? Адже, польська мова не являється міжнародною, і на думку багатьох батьків, дітям перш за все потрібне поглиблене вивчення своєї національної мови, мови наших предків – славної української мови! Крім того, потрібно пам'ятати - нація, в якої відсутні своя культура та релігія, не має майбутнього…

Зараз мирно та ніби ненав'язливо прищеплюється іноземна культура та релігія, тобто непомітно проводиться "ополячування" населення. В багатьох обласних та районних центрах шаленими темпами будуються величезні культові споруди (костьоли) з одночасним "прихвачуванням" польськими священниками земельних ділянок. Як приклад, на території міста Козятина, біля приміщення збудованого костьолу РКЦ, священнослужителі - громадяни Польщі, з мовчазної згоди представників місцевої влади, отримали в користування близько гектара земель загального користування.

Окрім того, наполегливі ксьондзи, огородили територію, що належить місцевій громаді, щільним парканом із навішаними замками та кодовими запорами на воротах. По периметру паркану почеплені яскраві таблички з написами, що територія охороняється службовими собаками? Від кого вона охороняється? Нісенітниця якась! Як може територія загального користування міста бути закрита іноземцями для проходу місцевого населення, де колись проходила доріжка, що вела до міського Стадіону "Локомотив"?

Можливо, в майбутньому територія в центрі міста буде охоронятися озброєними особами, і щоб пройти біля костьолу нашим співвітчизникам необхідна буде віза закордонної установи у паспорті???".

Моя знайома вийшла заміж за поляка. Жили кілька років в Україні, тепер переїхали до Польщі ніби назавжди. Каже, що щаслива.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі