Продай себе за п'ять гривень

З мене всі сміються, коли чують, що кандидат у нардепи комуніст Юрій Гайдаєв дає 5 гривень за кожного родича. такі заробітки запропонували моєму знайомому товаришу, якщо той збере всі паспорти своїх родичів. 5 гривень за кожний паспорт.

Представниця добре знала, що мій товариш має авторитет у селі-районі. Як-то кажуть, на хорошому рахунку, якого послухають. Сподівалася, що у нього вдасться зібрати голоси.

- Геть даром не хочу агітувати і фальсифікувати голосування. Я своєму другу-бізнесмену розказав про це тихцем. Так він почав сміятися з Гайдаєва. Каже: це ж треба так низько впасти, продати себе за 5 гривень. Я відмовився відразу, але мені порадили подумати. Мовляв, родич до родича, п'ятірка до п'ятірки, - каже чоловік.

Лікар, водночас нардеп Юрій Гайдаєв балотується по 13-му округу у Калинівському, Козятинському, Хмільницькому районах Вінниччини. Вчора звонять мені і розповідають, що селян у Козятинському районі допитує міліція. Вони ж отримали в обмін на паспортні дані по сто гривень від представників Гайдаєва.

- Ну получили ми, ну а шо. Гроші нам треба. До нас які притензії? — відказують вони.

А дійсно, до людей які претензії? Тут до депутата претензії. Але ж він хотів, як краще, щоби всім було добре. І людям, і йому. Старим депутатам тяжко відірватися від "корита" і людям копійка не помішає. Наприклад, студенту з середніми витратами вистачить сотні на тиждень.

- Це виходить, я получив би 5 гривень, а його представник покладе собі в кишеню 95 людських гривень... От комуняки, — розмірковує товариш, коли позвонила йому і все розповіла.

Звоню Юрію Гайдаєву. Піднімає слухавку.

- Кто? "Газета по-украински"? Слушайте, вы, патриоты Украины... - кидає слухавку.

А скільки патріотів України балотується до Верховної Ради? Мабуть, лиш одиниці.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі