Чинна влада веде країну до прірви

Цікаву інформацію оприлюднило Міністерство доходів і зборів. Виявляється, за минулий рік четверо громадян України задекларували доходи на суму понад 1 млрд грн., з них "якийсь" мешканець Донецької області "засвітив" понад 7 млрд грн. Що ж добре, коли добре - люди важко працювали, то й отримали належне. Але ж ці доходи отримані переважно за рахунок дивідендів із закордону, тобто офшорних компаній відповідних українських олігархів, а відтак із них не були сплачені податки до українського бюджету.

Тож ось воно – логічне пояснення, чому дефіцит держбюджету зростає день від дня. За інформацією Мінфіну, дефіцит Держбюджету за перше півріччя 2013 року у порівнянні із відповідним періодом минулого року зріс у 3,4 рази – до 22,746 млрд. грн. Дефіцит зведеного бюджету зріс у 4,5 рази, а загального фонду держбюджету у 9,3 рази.

І на жаль, зміни цієї ситуації у позитивний бік просто неможливі. Адже доки при владі команда Януковича, дефіцит бюджету лише зростатиме. І три основні фактори зумовлюють це.

По-перше, безпрецедентний дерибан уже зібраних в бюджет коштів за допомогою державних закупівель – прагнення чиновників до розкішного життя за державний кошт не має меж.

По–друге, це несплата податків із багатомільярдних прибутків олігархів та іншого великого бізнесу, наближеного до влади. Яскравий приклад тому – контрабанда паливо-мастильних матеріалів чи доходи українських мільярдерів, отримані переважно у вигляді дивідендів від офшорних зарубіжних компаній. Адже лише один найбільший донецький мільярдер, який отримав понад 7 млрд., не доплатив до минулорічного бюджету тільки подоходного податку на 1,05 млрд грн. І це при тому, що у такій бідній країні, як Україна, ставка податку у 15% для таких великих доходів явно занижена.

І третє – це непомірний податковий тиск на малий та середній бізнес, неофіційні побори податківців та чиновників.

Усі ці перелічені негативні фактори призводять до нищення не наближеного до влади українського бізнесу – а таких в Україні більшість, а поглиблюють економічну кризу. І, зрозуміло, ведуть до скорочення надходжень до бюджету. Ніякі реформи від діючої влади, ніякі ротації у їхній ж урядовій команді не дадуть позитивних змін. Вихід є тільки один – усунення від влади паразитів і корупціонерів. Партія УДАР вважає це єдиним правильним кроком на шляху забезпечення своїм громадянам європейських стандартів життя, і за підтримки мільйонів українців готова провести такі зміни.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі