Путін святкуватиме 9 травня з лідерами другорядних країн

Як відомо, практично всі європейські лідери відмовилися від запрошення на парад на честь 70-річчя Перемоги. Прибути до Москви на святкування 9 травня погодилися глава КНР Сі Цзіньпін, а також президенти Індії, ПАР, Монголії, В'єтнаму, керівники КНДР і Куби.


Навіть президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився брати участь у параді 9 травня в Москві. Однак має намір все-таки відвідати Москву напередодні.


Цікаво, що майже усі країни, лідери яких погодилися приїхати до Москви, не приймали участь у Другій світовій війні, або їх роль була другорядною. Це не стосується Китаю, який активно брав участь у бойових діях, але не у розгромі фашизму, а у війні з Японією.


Таким чином Путін потрапив у історичну пастку, яку сам і намагався влаштувати всьому світу. Він запрошував світових лідерів на Червону площу, сподіваючись, що їхня присутність на військовому параді освятить головну роль СРСР і його правонаступниці РФ у розгромі фашизму.
Але колишні союзники по антигітлерівській коаліції, очільники Німеччини і країн ЄС гучно відмовилися від участі у святкуванні. Згідно з їхньою позицією, перемога над фашизмом була спільною, і зараз не час ділити її на шматки і внески.


Запрошення Путіна прийняли 26 країн, що або не брали участь у війні, або ж на їхніх територіях велася війна з Японією (Китай, В'єтнам, Монголія, КНДР). А ця війна, як відомо всім, закінчилася у вересні 1945 року.


Тобто ці країни повертають Путіна в формат святкування не перемоги у Великій Вітчизняній війні, а у Другій світовій.
Тож Путін сам потрапив у історичну пастку, яку так старанно намагався влаштувати всьому світові.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі