Страшна байдужість

Байдужість – медичний і хімічний термін, який використовують для означення апатії та індиферентності. Звідки ж береться байдужість до всіх і до всього: до близьких, до колег, до своєї справи, та й до самого життя? Саме цей термін став корінням зла у сьогоденні.
Ви, молоді та імпульсивні, замислювалися хоч раз над цим питанням? Власне "я" стає понад усе. Може, зараз час такий? Дійшло до маразму, людям байдужа навіть власне життя та здоров'я! Сьогодні побачити людину, яка вбиває себе цигарками, алкоголем, наркотиками, будь-якими іншими способами – не новина.
Насправді ж людина істота соціальна. Проте, якщо поглянути пильніше, ми бачимо штучні барвники у стосунках між людьми. Ми розчулено дивимося на тих, хто розповідає про свої проблеми, ми "сваримося" з телевізором, ми працюємо, вчимося, ми заводимо сім'ї, дітей, а на старості шкодуємо за більшість вчинків. Що ж насправді сховано за цими діями? Розглянемо кожен поступово.
Байдужість до інших людей. Це найпопулярніший вид цієї хвороби. Щиро кажучи, людям плювати хочеться на інших. Коли до одного житомирського депутата звернулася за допомогою жінка, у якої є прикута до ліжка донька, він дав дуже цікаву відповідь... "Нащо ти її рятуєш? Хай помирає, всім тільки краще стане!" Депутат – мільйонер. Жінка ж просила в нього не фінансову допомогу, а медикаменти.
Байдужість до "другої половинки". Це тема складна і варта уваги, але ми з вами сьогодні не маємо стільки часу. Варто сказати, лишень, що тут ми зраджуємо інтереси людини, якій пообіцяли вічне взаєморозуміння, підтримку і почуття. Нехтуючи такими цінностями, людина втрачає саму людяність, можливість прожити спільно щасливе життя, подарувати радість іншому.
Байдужість до дітей. Це взагалі якась страшна напасть у нашому суспільстві. Ні, річ не тільки про аборти, як ви вже могли здогадатися. Це і халатне виховання, це лишання дитини на тв-маму, це відсторонення від власної природи. Діти у притулках – це не проблема вихователів чи держслужбовців. Це загальна антигуманна катастрофа. Кожній дитині потрібна родина! Правильне виховання, тепло і любов. Тоді наше суспільство заповнять генії та успішні люди.
Все починається з малого. Спочатку люди просто перестали допомагати одне одному. Тепер вони можуть зняти на відео смерть свого сусіда. Відео-експеремент провели в одному з міст США. У ліфті актори розігрували вбивство. 70% людей, що це побачили просто втекли. А ви б що зробили? Сподіваюся не так як останній молодик, який витяг свою мобілку і почав усе фільмувати. Оце б переглядів набрав на ютубі!
До чого я веду розмову? – запитаєте ви. А до того, що наше суспільство швидкими темпами жене себе до могили на цвинтарі байдужості. "Я не море, мене не хвилює" - це ваш девіз? Забувайте за цю маячню, інакше помиратимете як гидкий старий, нікому не потрібний і забутий. Людина не може просто відбути своє життя, споглядаючи за плином часу, ми ж не споживачі, ми соціум! Женіть геть байдужість, подалі від ваших сердець!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі