Прийдіть і захистіть Біличанський ліс від дерибану

До внесення в порядок денний найближчої сесії Київради готується питання щодо остаточного узаконення дерибану 147,11 га Біличанського лісу.

Більшість депутатів у профільних комісіях Київради (земельної та екології) підтримали проект рішення "Про погодження детального плану території комплексної забудови об'єктами житлового, громадського, адміністративного, науково-виробничого та промислового призначення об'єктами соціальної інфраструктури та паркінгами на земельній ділянці на вул. Пономарьова, 1-а у Святошинському районі Києва".

Цим проектом фактично узаконюється схема відчуження приватним особам землі Біличанського лісу, що подається під красивою обкладинкою нацпроекту щодо будівництва "Технополісу". Історія відчуження цих земель почалася Черновецьким, а завершується Поповим. Спочатку через підставні кооперативи ця земля безкоштовно забирається приватними особами, потім передається до статутного фонду іншим товариствам, змінюється її цільове призначення і бізнес-структури, наближені до влади, заробляють на цьому шалені кошти.

12.07.2007 р. Київрадою було прийнято рішення про передачу ТОВ "Столиця центробуд" (яке того ж року було перейменоване у ТОВ "Інвест-Будресурс") в оренду земельної ділянки площею 147,11 га на вул. Пономарьова, 1-а у Святошинському районі за рахунок територій спецпризначення (військове містечко) у Біличанському лісі.

8 жовтня 2009 р. ці землі були передані безкоштовно у власність обслуговуючому кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Житлобудсервіс". У липні 2012 р. житловий кооператив передав цю земельну ділянку до статутного фонду ТОВ "Біонік ленд". В свою чергу останнє уклало договір оренди земельної ділянки на 147 га з ТОВ "Біонік Девелопмент" для будівництва фірмою "БІОНІК-Хілл" "Техно містечка".

На сам кінець, вся ця земельна оборудка з привласнення 147 га, що втілювалася безкоштовно без проведення конкурсів, аукціонів та без надходження грошей до бюджету міста, фактично узаконюється розпорядженням КМДА від 08.10.12 №1749 щодо будівництва під'їзної дороги до інноваційного парку "БІОНІК-Хілл" та постановою Азарова від 31.10.12 № 1014 "Про деякі питання підготовки до реалізації національного проекту "Технополіс".

Тому фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді вимагає від Прем'єр-міністра України М.Азарова відмінити Постанову від 31.10.12 № 1014, а від голови КМДА О. Попова

- відмінити розпорядження КМДА від 08.10.12 №1749, виконати свої обіцянки щодо повернення Києву роздерибанених земель та звернутися до керованих владою судів щодо відміни вищеназваних рішень Київради.

Крім того, закликаю киян, громадських активістів та опозицію зробити все можливе щодо захисту Біличанського лісу.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі