Павло Булгак
Політичний аналітик, медіаменеджер, голова ревізійної комісії Київської незалежної медіа-профспілки. Автор численних аналітичних публікацій та експертних коментарів в провідних ЗМІ України на тему політики і медіа.
04.08.2011
8

Про провокації Адміністрації президента

Після того, як Ольга Богомолець спростувала свій стосунок до злощасного листа "совкової інтелігенції" Гаранту, стало зрозуміло, що багатьох підписантів просто підставив та використав злий геній Ганни Герман за чергової мовчазної згоди прес-секретаря Януковича Дарки Чепак.

Судячи з усього, до надісланого листа Богомолець про Львівські ліси, в АП дописали своє, потрібне й миле вуху Януковича, потім обдзвонили майбутніх жертв провокації, декого й не потрібно було довго переконувати.

Текст листа виставили на підконтрольному владі УКРІНФОРМІ. Ну, а далі пішло поїхало, слова вдячності Януковича "інтелігенції" на сайті АП з лінком на сам лист, скандал.

Деякі з "інтелігентів", коментуючи цю челобитню пішли ще далі в своїх намаганнях прогнутися перед Януковичем. То ж організатори провокації свого частково добилися. Одних дискредитували, інших змусили виправдовуватися. Особливо дісталося пану Квіту з Могилянки. Студенти, заговорили, аж про відставку ректора. Одним словом, Геббельс би в чергове позаздрив, мабуть.

З політ-технологічної точки зору, лист адміністрації президента був контрвідповіддю на лист справжньої української інтелігенції, яку підписувати документ, звісно, ніхто не змушував і не міг змусити.

За підписання листа проти політичних репресій сьогодні не отримаєш посаду, доступ до бюджетних коштів, не збережеш свій університет, або свій бізнес. Матимеш тільки купу проблем, зате багато людської поваги. То ж у щирості підписантів першого листа, які до слова, стали на захист не персонально Тимошенко чи Луценка, а основних прав і свобод громадянина й демократичних цінностей, ні підписантам, ні тим, хто цього листа прочитав та перейнявся його посланням соромно не має і не може бути.

Соромно за Оксану Забужко, яка була і залишається закоренілим "противсіхом", готова й далі миритися із корупцією, "Межигір'ям", реформами в нікуди, згортанням демократичних свобод, та назвала Жадана, Павличка, Карпу, Андруховича, Дзюбу й інших достойних людей та для більшості українців моральних авторитетів, яким небайдужа доля цієї країни, "бандитською обслугою". Хто ж тоді Оксана Забужко із її от такою життєвою, громадською та політичною позицією?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі