Павло Булгак
Політичний аналітик, медіаменеджер, голова ревізійної комісії Київської незалежної медіа-профспілки. Автор численних аналітичних публікацій та експертних коментарів в провідних ЗМІ України на тему політики і медіа.
29.10.2012
12

Головний підсумок виборів у столиці - Кияни не бидло

Вибори у столиці вже показали одну дуже важливу річ. Кияни не бидло, в чому були впевнені багато грошовитих кандидатів-олігархів, як самовисуванців, так і провладних, які просто намагалися купити голоси людей, сприймаючи їх за рабів, кріпаків, біомасу.

Попри те, що масово застосувався підкуп, мені особисто розповідали знайомі, що по Оболоні від таких кандидатів відкрито розносили по 200-400 грн. в конвертах по будинках.

Попри пофарбовані та відремонтовані школи, дитячі садки, підлатані дороги, дитячі майданчики, звісно, за кошти платників податків, а не їх особисті. Попри масову роздачу продуктових пайків - мешканці столиці влаштували "проліт фанерою над Парижем" тим, хто тупо намагався їх купити, як за особисті кошти, так і за кошти державного бюджету.

Що цьому сприяло? На мій погляд, ключову роль зіграло те, що люди в Києві до цих  парламентських виборів - вже отримали дуже болючу прививку Черновецьким та його "молодою командою". Мешканці столиці побачили і відчули на собі, на своїх кишенях, у своїх подвірях і підїздах, на дорогах якими вони їздять, на платіжках які отримують - до яких реальних наслідків призводить продаж власного голосу, і яким боком потім вилазить обрана таким чином влада.

Кияни відчули, як така влада потім "дбає" про куплених ними людей, точніше кажучи, просто не рахується з ними, а займається банальним відбивання витрачених на підкуп коштів за рахунок місцевих громад. Дійсно навіщо рахуватися із тими, хто продав свій голос?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі