Павло Булгак
Політичний аналітик, медіаменеджер, голова ревізійної комісії Київської незалежної медіа-профспілки. Автор численних аналітичних публікацій та експертних коментарів в провідних ЗМІ України на тему політики і медіа.
05.06.2014
1

Кінець "русского мира" в Україні

Агресивна і нахабна політика Росії по відношенню до України і намагання останніми роками силою і шантажем заштовхнути нашу державу в "русский мир", МС, тощо, насправді, дає зворотній ефект.

Як показала поствиборча порівняльна соціологія фонду "Демократичні ініціативи" ідеологічні позиції Кремля в Україні значно просіли всього за 5 років. Наприклад, якщо у 2009-му році 19,2% українців вважали, що серед основних завданнь для нового президента нашої держави має стати "Забезпечення якомога більш тiсних зв'язкiв з Росiєю, вступ до Митного союзу з Росiєю, Бiлоруссю та Казахстаном", то в 2014 році таких прихильників нараховується лише 6,9%, падіння катастрофічне.

Навіть з вирiшенням питання статусу росiйської мови в Українi також падіння 11.9% (2009 рік), і 10,7% у 2014 р. Натомість зросло бажання українців побачити від нового президента більше зусиль щодо просування України до НАТО та ЄС. По НАТО із 2,3% до 5,4%, по ЄС із 8.9% до 13,9%. Вот вам батенька и русский мир, точнее русский облом. Чи виграла від своєї політики батога Росія? Ні, лише відштовхнула від себе і здається назавжди.

Як показали останні президентські вибори, політичні позиції традиційної "5 колони" Кремля в Україні були значно підірвані. Партія регіонів та Компартія взагалі можуть зникнути з політичної мапи нашої держави не подолавши прохідний барєр на наступних виборах і відправитися на звалище історії. Кандидат в президенти Добкін на чолі ПР набрав 3.03%, а комуніст Симоненко 1.51%.

Таким чином, сьогодні ми бачимо безславний кінець "русского мира" і проросійського політичного лоббі в Україні.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі