Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
14.01.2012
50

Три колони - Свобода, БЮТ, ФЗ - запорука до перемоги на виборах!

Сьогодні розмови про єдиний список повна маячня. Судіть самі, якщо єдиний кандидат від опозиційних партій на мажоритарному окрузі хоч якось реально, то єдиний список - це утопія. Все просто. Найбільшою проблемою буде партія, на основі якої доведеться створювати єдиний список. Жодна топ-партія за жодних обставин не піде у список до іншої топ-партії. Отже доведеться брати якусь "нейтральну" партію. Але це теж утопія, адже нейтральних партій не буває. А що робити тоді, коли буде ситуація, як на місцевих виборах, де деякі місцеві осередки БЮТу контролювали тушки партії регіонів і виставили своїх людей, або в останній момент зняли список з виборів. Знову утопія.

Крім цього, виборець Свободи не проголосує за цей список, оскільки там є бютівці і інші нацдеми, а виборець Фронту Змін не проголосує за Свободу, адже йому не подобається націоналістична ідеологія тощо.Таким чином переважна більшість виборців взагалі не прийдуть на вибори і, що найгірше, розчаруються у своїх партіях. Відповідно Партія Регіонів та сателіти здобудуть конституційну більшість у ВР.

Всього цього не буде, якщо не придумувати колесо. Якщо опозиція піде трьома колонами, у складі БЮТ, ФЗ і Свободи, це по-перше чисто математично збільшить кількість мандатів. По-друге кожен виборець кожної партії буде мати більше стимулів підтримати свою партію., адже кожна з партій представляє свої ідеологію. БЮТ - соціал-демократичну, ФЗ - ліберальну, Свобода - націоналістичну.  По-третє і Юлія Тимошенко, яка запропонувала цю ідею, може помилятися, як вона помилилася з підписанням кабальної газової угоди (звісно це політичне рішення, за яке в демократичній державі не судять).

Важливим є те, що дрібні партії, які не мають реальної підтримки, мають усвідомити, що в них не повинно бути жодних амбіцій. Їх амбіції лише шкодять загальній справі. Найбільше на що вони можуть розраховувати, це мажоритарний округ для 1-2 представників від партії.

В такому випадку опозиція переможе.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі