четвер, 28 серпня 2008 19:51

Звалища поливають дезодорантом

Муніципалітет індійського міста Мумбаї наказав поливати одне з найбільших звалищ міста дезодорантом. Це врятує мешканців від смороду, вважають чиновники.

Звалище "Деонар і Мулунд" відкрили британці 1927-го. За 80 років його площа зросла до 120 га. На околицях смітника проживає понад 400 тис. осіб, які постійно відчувають сморід. Люди неодноразово зверталися до місцевої влади з проханням зробити що-небудь. Кілька років тому над звалищем розпиляли хімікати. Пізніше зменшили його площу на 26 га. Однак нестерпний запах залишився.

Кілька тижнів тому чиновники наказали закупити партію дезодоранту "Саніл Супрім". Частину речовини розпиляли над звалищем, іншу виливали на сміття.

— "Саніл" має солодкуватий аромат трав, тож запах сміття майже повністю зник, — каже Ахмад Карім, голова муніципального відділу з утилізації відходів.

Чиновники планують користуватися дезодорантом й надалі. Щодня на смітник виливатимуть майже 42 тис. літрів "Санілу". Закупленої речовини має вистачити на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Звалища поливають дезодорантом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути