четвер, 25 березня 2021 07:36

Зниклого 17 років тому чоловіка знайшли у психлікарні

В Індонезії родичі знайшли зниклого 17 років тому Абріпа Асепа. Він працював поліцейським. Влада визнала його загиблим під час цунамі 2004-го. Сім'ї виплатили компенсацію. Весь цей час Абріп лежав у психлікарні у провінції Ачех.

— Брат 26 грудня 2004-го працював, — розповідає сестра Абріпа Сафіра. — Наступного дня ми не могли його знайти ні серед поранених, ні в списках загиблих. Заявили про зникнення. Нам сказали, що він загинув при виконанні обов'язків. Мовляв, тіло в океані знайти неможливо. Були навіть свідки. Ми змирилися. Провели поховальну церемонію, щороку влаштовували поминальний обід. Зараз лікар каже, що від побаченого Абріп мав кілька нервових зривів.

Родичі випадково помітили фото Асепа на сайті лікарні. Поїхали перевірити.

— Мій чоловік не міг повірити, що це Абріп, — продовжує Сафіра. — Скинув нам фотографії. Ми з матір'ю його впізнали, хоч він і постарів. Маємо багато запитань до лікарів. Брат називав своє ім'я, проте з нами не намагалися зв'язатися. Говорив, що всі його родичі потонули. Але хтось мав це перевірити. Зараз його мучать нічні жахіття й галюцинації. Бачив, як загинули десятки людей. Нас майже не пам'ятає. Хотіли забрати додому, але Абріпу краще в лікарні.

Психіатр розповідає, що чоловік називав себе кількома іменами. Зокрема, акторів і політиків.

26 грудня 2004 року після землетрусу в Індійському океані 30-метрові хвилі накрили узбережжя Південно-Східної Азії. Сейсмографи фіксували поштовхи силою понад 9 балів. Загинули більш як 230 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Зниклого 17 років тому чоловіка знайшли у психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути