середа, 23 січня 2008 18:44

Знеболюючий ген винайшли американські вчені

Науковці медичної школи Маунт Сінай у Нью-Йорку розробили знеболюючу генну терапію, що допомагатиме хворим переносити біль.

Досліди на пацюках показали, що ген, який вводять до спинного мозку, викликає ендорфіни — природні знеболюючі в організмі. Терапія не шкодить нервовій системі та мозку.

— Хронічний біль важко вгамувати. Особливо хворим на рак, — розповідає Андреас Бойтлер, із спеціалістів школи Маунт Сінай. — Ліки, якими користується більшість спеціалістів у світі, не вгамовують біль повністю. До того ж часто від таких знеболюючих виникають галюцинації, запаморочення й інші побічні ефекти. Хворі годинами здатні терпіти біль лише заради того, щоб не втрачати здоровий глузд.

Група вчених вводила дезактивований вірус, що доносив ген до спинного мозку тварин, які страждали на хронічний біль. Через деякий час ген починав блокувати больові імпульси, що надходили до головного мозку, і тварини більше не відчували болю.

Багато вчених по всьому світу назвали відкриття обнадійливим.

Зараз ви читаєте новину «Знеболюючий ген винайшли американські вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути