четвер, 29 травня 2008 18:56

Знайшли втрачені малюнки Франсіско Ґойї

У Швейцарії у приватній колекції знайшли три малюнки іспанського художника Франсіско Ґойї, які вважалися втраченими понад 130 років тому. 1877 року в Парижі їх продали за ціною від 6 до 140 франків. Нинішня вартість картин — майже $8 млн.

Власники кажуть, отримали малюнки у спадок. Усі роботи в гарному стані. Їх ніколи не виставляли, зберігали в темряві без рам. Про авторство родина дізналася кілька тижнів тому, перед тим як виставити все на продаж.

Картини були з альбому художника XVIII–

поч. XIX ст. На одній із них — жінки, які б"ються в повітрі. На іншій — людина, що молиться. На третій роботі зображено чоловіка, зашитого в черево коня.

Історики стверджують, що так у середині XVIII ст. в Сарагосі селяни покарали місцевого чиновника.

Роботу Ґойї "Непорочна Діва Марія" три роки тому знайшов у своїй колекції іспанський любитель живопису. Він віддав її на реставрацію. Після кількох хімічних аналізів експерти повідомили про справжнього автора. До цього мистецтвознавці вважали, що полотно належить Сальвадору Маелья. Картину, яку власник раніше придбав на аукціоні, оцінили у $3,7 млн.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли втрачені малюнки Франсіско Ґойї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути