пʼятниця, 14 липня 2017 07:15

Жінка проведе два з половиною роки у в'язниці за інсценування власної смерті

До двох із половиною років ув'язнення засудили 48-річну Арафу Нассіб. Імітувала власну загибель, щоб отримати страхові виплати.

Жінка переїхала у Велику Британію з Сомалі. Оформила кредитів на 80 тис. фунтів. Це понад 2,5 млн грн. Купувала дизайнерські меблі в орендовану квартиру. Гроші повернути не могла. Арафа вирішила оформити страховку на життя й інсценувати свою смерть. Збиралася за ці гроші вивезти всіх родичів із табору для біженців у Танзанії. Для цього потрібно було заплатити майже 90 тис. фунтів перевізникам, які допомагають дістатися в Європу нелегально.

Арафа розповіла сусідам, що їде до Занзібару, провідати рідних у квітні торік. Наголошувала про це в магазинах біля її будинку. За два тижні її син 17-річний Касим заявив, жінка там потрапила в аварію й загинула. Домовилися з родичем, щоб він виписав свідоцтво про смерть. Насправді ж Арафа відправилася в Канаду. Касим почав оформлювати виплати — 140 тис. фунтів. Страхова компанія замовила розслідування. Жінка повернулася до Британії, виявилося. Оселилася в Бірмінгемі. Звідти кілька разів дзвонила синові. Тоді знову полетіла в Канаду чекати грошей. Повернулася, коли заарештували Касима.

— У нас одразу ж виникли підозри, — розповідає представник страхової компанії "Шведські вдови" Гленн Стюарт. — Люди не уявляють, скільки є таких випадків. То машину підпалять, то розповідають про зниклих. Маємо хорошу мережу слідчих та інспекторів. У списку ризиків перерахували найнебезпечніші країни. Серед них — Танзанія. І людина їде саме туди. Це не може не навести на роздуми.

Касим проведе рік у в'язниці для неповнолітніх. Суддя вирішив не давати йому помилування. Бо хлопець свідомо використовував фальшиве свідоцтво про смерть.

Зараз ви читаєте новину «Жінка проведе два з половиною роки у в'язниці за інсценування власної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути