середа, 28 серпня 2013 07:30

Засуджений солдат назвався жінкою

У четвер військовий суд на базі Форд Мід поблизу Вашингтона засудив американського військовослужбовця 25-річного Бредлі Меннінга до 35 років позбавлення волі. Той передав інтернет-сайту "Вікілікс" відео, на якому американці розстрілюють десятьох іракців із вертольота у Багдаді, а також 250 тис. дипломатичних депеш та 450 тис. донесень із поля бою.

Меннінга звинуватили у понад 20 злочинах, зокрема у шпигунстві, комп'ютерному шахрайстві, викраденні таємних матеріалів та в допомозі ворогові. Останнє звинувачення із Бредлі зняли.

На попередньому слуханні Меннінгові мали присудити більше як 50 років. Прокурори намагалися довести, що рядовий навмисне опублікував секретну інформацію для передачі терористичній організації "Аль-Каїда". Однак ця версія не мала доказів. Звинувачення у шпигунстві було достатньо для 35-річного вироку. Із нього вирахують 36 місяців, проведені американцем у в'язниці суворого режиму в період розгляду справи. Також засуджений матиме право на умовно-дострокове звільнення.

Під час процесу Бредлі заявив, що він — жінка й у дитинстві хотів бути дівчинкою.

— Називайте мене Челсі Меннінг, — попрохав.

На цьому будували захист його адвокати. Мовляв, у солдата була криза особистості, що підштовхнуло його до необдуманих дій. Військовослужбовець сказав, що збирається приймати жіночі гормони й сподівається, що у в'язниці його забезпечать ними.

Нещодавно колишній працівник ЦРУ Едвард Сноуден оприлюднив секретну інформацію щодо шпигунства США за користувачами соціальних мереж і прослуховування телефонів. Він утік і отримав тимчасовий політичний притулок у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Засуджений солдат назвався жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути