вівторок, 23 жовтня 2007 17:28

За викраденого собаку вимагали 350 тисяч доларів викупу

Автор: фото: REUTERS/Policia Nacional
  Агенти підрозділу по боротьбі з викраденнями перевозять викраденого заради викупу собаку його власникам
Агенти підрозділу по боротьбі з викраденнями перевозять викраденого заради викупу собаку його власникам

Минулої п"ятниці в столиці Колумбії Боготі подружжю пенсіонерів повернули домашнього улюбленця, німецьку вівчарку Альдо де Фесколь.

Чотирирічного пса викрали минулого місяця. Злодії вдерлися до будинку пенсіонерів у елітному районі міста, коли тих не було вдома. Пса приспали та винесли в сумці.

За кілька годин злочинці зателефонували подружжю і сказали, що покалічать Альдо, якщо ті не заплатять $350 тис. Пара отримала фотографії, на яких їхній улюбленець зв"язаний ланцюгами. Також їм прислали аудіозапис із виттям собаки. "Так ваш собака плаче вночі" — зазначалося в записці.

Власники Альдо — люди заможні. Діти з ними давно не живуть. До собаки вони ставилися, як до члена родини. Викрадачі знали, що від них можна отримати солідний викуп. Пенсіонери звернулися за допомогою до елітного підрозділу по боротьбі з викраденнями.

Під час передачі частини грошей викрадачам на місці зустрічі під прикриттям працювали 6 агентів. Коли почалася стрілянина, був поранений один із агентів. Злодії здалися.

Собаку пенсіонерам повернули наступного дня. Його залишили в одній із ветеринарних клінік. Чоловік, який приніс Альдо, сказав, що його треба помити. Коли за ним ніхто не повернувся, викликали поліцію. Згодом собаку впізнали та віддали власникам.

У Колумбії часто відбуваються викрадення. Повстанці використовують такий метод для отримання грошей на боротьбу з урядом. Нині в руках бойовиків залишаються понад 3 тис. колумбійців.

Зараз ви читаєте новину «За викраденого собаку вимагали 350 тисяч доларів викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути