вівторок, 15 січня 2019 06:06

За дружину норвезького мільйонера просять викуп у криптовалюті

У Норвегії викрали дружину одного з найбагатших людей країни — бізнесмена Тома Хагена. Він інвестує в нерухомість та володіє електрокомпанією. Його статки оцінюють у 170 млн євро — 5,4 млрд грн.

68-річна Анна-Елізабет Фалькевік зникла 31 жовтня торік із дому в Льоренскуґе — передмісті столиці країни Осло. Слідів злому в будинку немає. Поліція вважає, що на жінку напали у ванній. Має відеозапис, датований днем зникнення. На ньому видно, як біля будівлі прогулювалися двоє невідомих, а також проїхав велосипедист. Усіх трьох розшукують.

У будинку знайшли записку з вимогою заплатити за звільнення Фалькевік 9 млн євро, 96 млн грн, у криптовалюті "Монеро". Ця цифрова валюта входить до десятки з найвищою капіталізацією. Використовується для проведення анонімних грошових операцій.

Із метою безпеки інформацію про викрадення дружини Тома Хагена довгий час приховували. Оприлюднили лише 9 січня. Викрадачі погрожували вбити жінку, якщо до справи долучиться поліція. Норвезьким правоохоронцям у розслідуванні допомагає Європол та Інтерпол.

— Ми не знаємо, де переховують Анну-Елізабет, чи тримають її в одному і тому ж місці з 31 жовтня. Сховок може бути як на території, так і поза межами Норвегії, — кажуть у поліції.

Правоохоронці порадили родичам жінки не платити викуп. Поліція контактувала з імовірними зловмисниками через неназвану "електронну платформу". Вони погрожували завдати серйозної шкоди Фалькевік, а в грудні не змогли надати доказів, що вона жива.

Справа Фалькевік — перший в історії Норвегії випадок, коли викрадачі вимагають викуп у криптовалюті.

Зараз ви читаєте новину «За дружину норвезького мільйонера просять викуп у криптовалюті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути