вівторок, 27 березня 2007 16:33

Під час пожежі в "Ленкомі" загинуло 10 людей

У ніч із суботи на неділю у Москві загорівся нічний клуб "911". Він знаходиться в будівлі театру "Ленком".

Рятувальники, які приїхали на місце, боролися з вогнем півтори години. У приміщенні загинуло 10 людей. Окрім співробітників, там були двоє громадян Болгарії.

Ще чотирьох госпіталізували. Вони отруїлися чадним газом. Решту вдалося евакуювати. У клубі було близько 200 відвідувачів.

Виявилося, що пожежа виникла через бармена. Він готував коктейль і випадково пролив на себе палаючий спирт. Намагаючись загасити на собі вогонь, чоловік почав бігати. Від нього загорілася каністра з бензином та стіна. Адміністратори відразу почали виводити людей.

Зараз проти дирекції клубу порушили кримінальну справу за порушення правил безпеки. Правоохоронці з"ясовують, чи мали бармени право працювати з відкритим вогнем. До того ж останні два роки у "911" регулярно проводили піротехнічні шоу.

У клубі вигоріло 100 кв. м площі. Фасад "Ленкому" практично не постраждав.

Свої площі театр здає давно. У ньому працює ресторан одного з акторів, 68-річного Олександра Збруєва, де "ленкомівці" харчуються безкоштовно.

На Малій Димитрівці, 6 театр уже 80 років. Будівлю проектував архітектор Іларіон Іванов-Шиц. Вона призначалася для Клубу купців. "Ленком" почав там працювати у 1927 році.

Зараз ви читаєте новину «Під час пожежі в "Ленкомі" загинуло 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути