середа, 25 квітня 2007 17:34

Вино в ресторані наливають із крапельниць

Автор: фото: REUTERS/Richard Chung
  Офіціантка обслуговує клієнтів у ресторані ”Диспансер”, що у столиці Тайваню місті Тайбей
Офіціантка обслуговує клієнтів у ресторані ”Диспансер”, що у столиці Тайваню місті Тайбей

На стінах музичного ресторану "Диспансер" у тайванській столиці Тайбей висять катетери й милиці. У фойє стоїть інвалідне крісло. Їжу відвідувачам розносить офіціантка в халаті медсестри. Її вбрання доповнює пара рожевих заячих вушок.

Ресторан розрахований на 130 клієнтів. По суботах вони сидять за столами, що нагадують лікарняні ліжка, і дивляться стриптиз. Можуть замовити вино або пиво. Напої наливають зі спеціальної крапельниці. На туалетах висять таблички "Невідкладна допомога".

Власники ресторану — брати Ча-Хао. Вони пояснюють, що дизайном хочуть здивувати клієнтів. У Тайбеї є багато першокласних закладів. Тому конкурувати в плані кухні або винної карти неможливо.

Один із братів Оу Ча-Хао каже, що ділові люди в Тайвані живуть в умовах постійного стресу. Тому їм потрібне місце, щоби розслабитися та посміятися. Свій ресторан вони вважають підходящим закладом. На облаштування витратили $130 тис.

Ідея відтворити шпитальний інтер"єр прийшла в голову Ву. Так він хотів подякувати лікарні, в якій йому зробили операцію на печінці.

Клієнти ресторан полюбили. Брати заробляють непогано і хочуть відкрити ще дві точки — в тому ж стилі.

У Тайвані вже є кілька мереж тематичних ресторанів. У "В"язниці" відвідувачів саджають за ґрати і приносять їжу в туалетних горщиках.

Кілька років тому відкрили й одразу закрили ресторан із дизайном на тему Голокосту. Місцеві єврейські громади змусили власників закладу познімати зі стін фотографії й артефакти, які стосувалися нацистської Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Вино в ресторані наливають із крапельниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути