четвер, 20 березня 2008 18:12

У Саудівській Аравії відкрили готель для жінок

У столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді відкрився перший у країні готель для жінок. "Ляузан" має 25 номерів та кілька конференц-залів.

Ще два місяці тому в державі діяв закон, який забороняв жінці зупинятися в готелі без супроводу чоловіка, батька або будь-якого родича чоловічої статі. У січні це правило пом"якшили. Тепер мандрівниці можуть самостійно зупинятися в номерах, надаючи адміністрації посвідчення з фотографією. Ці дані направляють до департаменту релігійної поліції.

"Ляузан" побудували за ініціативою саудівських жінок-підприємців. Вони хотіли полегшити життя і пересування країною тим, хто часто подорожує у справах.

Голова комітету з туризму Саудівської Аравії принц Султан бен Сальман брав участь у церемонії відкриття готелю. Він висловив сподівання, що такі заклади незабаром з"являться і в інших містах країни. Це сприятиме розвитку ділової активності серед саудівських жінок.

Жорсткі релігійні традиції та консерватизм у Саудівській Аравії досі суттєво обмежують права жінок. Їм заборонено керувати автотранспортом або виїжджати за межі країни без супроводу чоловіків.

Заборону на керування автівкою вважає абсурдною й сам король Абдулла. Нещодавно він заявив, що готовий скасувати це обмеження, якщо піддані підтримають його рішення.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії відкрили готель для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути