понеділок, 30 листопада 2009 18:24

Українець вижив у аварії

Автор: фото з сайту www.blik.ua
  Киянин Кирило Верич, 38 років, працює у Москві в компанії ”Нестле”
Киянин Кирило Верич, 38 років, працює у Москві в компанії ”Нестле”

27 листопада у Тверській області Росії під швидкісним потягом "Невський експрес" вибухнула бомба. Локомотив прямував із Москви до Санкт-Петербурга. З 681 пасажира загинули 25, іще 90 госпіталізували. Серед поранених — киянин 38-річний Кирило Верич. Із різаними ранами голови він перебуває у Санкт-Петербурзькій лікарні.

Вибухівку заклали невідомі. О 21.30 вона спрацювала під останніми чотирма вагонами експреса. Ті перевернулися, з"їхали у лісосмугу.

— Я опинився на підлозі. Врятувався завдяки цьому, — пише у своєму інтернет-щоденнику один із потерпілих. — Мене придавило тілами інших людей: коли виліз із-під них, був весь у чужій крові. Найбільше людей загинуло через погану конструкцію вагонів. Сидіння були слабко прикріплено, від удару вони відірвалися й літали по салону. Рештки кріплень із рваними зубцями різали людей, наче ножі. Двері заклинило, вікна було майже неможливо розбити, та й не було чим.

За кілька годин, коли на місці події  працювали слідчі, вибухнула друга бомба. Ніхто не постраждав.

Потерпілий українець Кирило Верич переїхав до Москви кілька років тому. В Києві закінчив медуніверситет .ім. Богомольця. У російській столиці керує відділом дитячого харчування компанії "Нестле". До Петербурга їхав в приватних справах, був в одному з перекинутих вагонів. Після аварії самостійно вибрався з потяга. Подзвонив колезі, яка була у Москві. Та приїхала по нього і відвезла до лікарні. Медики кажуть, стан Кирила задовільний. Він при тямі.

Російський уряд виплатить родинам загиблих по 500 тис. рублів (134 тис. грн. — "ГПУ"). Постраждалим — по 100 тис. (27 тис. грн. — "ГПУ").

У серпні 2007-го під час подібного випадку на "Невському експресі" поранилися 60 пасажирів . Тоді від вибуху з рейок зійшли 12 вагонів, ніхто не загинув. Відповідальність за теракт узяв на себе радикальний ісламіст Павло Косолапов, 29 років, із Волгоградської області. Його досі розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Українець вижив у аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути