четвер, 02 липня 2020 05:30

У вільній від поліції зоні розстріляли двох підлітків

16-річного підлітка застрелили, 14-річного — поранили в Автономній зоні Капітолійського пагорба в Сієтлі, США.

8 червня жителі шістьох кварталів оголосили, що патрулюватимуть територію самі після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда. Він помер під час арешту поліцією 25 травня. Також виконуватимуть адміністративні функції. У місцевому парку постійно перебувають кілька сотень мирних протестувальників. Не пускають сюди поліцейських. Волонтери розносять безкоштовну їжу. Цей район популярний серед молоді й митців.

— За останні 10 днів там зафіксували чотири випадки стрільби, — каже офіцер Адам Янг. — Відділок закрили, коли люди оголосили про створення Автономної зони. Зараз домовляються з тими, хто згоден повернутися. Охочих небагато. Треба працювати з бандами і з місцевими, які заважатимуть. Але гинуть люди. Застрелили 16-річного афроамериканця. 14-річний хлопець у критичному стані. Йому влучили в голову. Це зробили "патрульні". Очевидно, там небезпечно. Хоча активісти стверджують — це був самозахист.

Після заяв поліцейських місцеві почали зводити барикади. На межі зони перевертають автомобілі.

— Минулого тижня ми сподівалися на діалог, — продовжує Янг. — З обох боків працювали адвокати й спеціалісти з урегулювання конфліктів. Зараз протестувальники й чути не хочуть про розформування зони. Кажуть, стрілянина траплялася й раніше.

Зараз ви читаєте новину «У вільній від поліції зоні розстріляли двох підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути