понеділок, 15 жовтня 2007 16:57

У таїландських печерах потонули восьмеро людей

Минулими вихідними в печерах національного парку Кхао Сок у Таїланді від повені загинуло шестеро іноземних туристів та два місцевих провідника. Стихію спричинила раптова злива.

49-річний швейцарець Бенно Фішер, його 48-річна дружина Стальдер та двоє неповнолітніх доньок, 21-річна британка Хелена Керолл, її 24-річний хлопець Джон та 10-річний німецький хлопчик у супроводі двох гідів плили рікою в одній із печер парку. Їх змило стрімким потоком води. Вижити вдалося лише британці Хелені Керолл.

— Ми були на півдорозі, коли почули гуркіт, — розповідає дівчина. — Я обернулася й побачила, що до нас стрімко наближається величезна хвиля. Спершу вода підхопила хлопчика, а потім і швейцарське подружжя з дітьми.

Хелена з Джоном знайшли безпечну нішу в стіні печери. Навколо була цілковита темрява. Факели, якими екскурсоводи освітлювали шлях, змило водою. За деякий час Джон спробував вибратися назовні, щоб покликати на допомогу.

— Він скочив у воду, і більше я його не бачила. Джон загинув, — говорить Хелена Керолл. — Я залишилася сама в темряві, чула лише шум води. Просиділа 16 годин, доки не побачила світло від факелу. Я почала кликати на допомогу, і мене врятували.

Зараз ви читаєте новину «У таїландських печерах потонули восьмеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути