четвер, 22 листопада 2007 18:01

У правнука Черчилля знайшли наркотики

Австралійський суд у вівторок визнав правнука Вінстона Черчилля, 33-річного Ніколаса Джейка Бартона, винним у зберіганні наркотиків. За це йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

У червні поліція провела обшук у квартирі Бартона в передмісті столиці Сіднея. Знайшли 250 тис. пігулок синтетичного наркотику екстазі та 18 кг порошку, з якого їх виготовляють. Вартість знахідки оцінюють у $15 млн. Також у квартирі були два станка для виготовлення таблеток та значна сума грошей.

Ніколас Бартон — родич британського прем"єр-міністра 1940–1955 років Вінстона Черчилля по жіночій лінії. Його мати Арабелла Спенсер Черчилль — онука прем"єра. Ніколас народився і ріс у Великій Британії. Після розлучення батьків він жив у общині хіпі, а у 18 років переїхав до Австралії.

Друзі правнука Черчилля говорять, що не знали про його аристократичне походження. Він ніколи про це не згадував. Також від них стало відомо, що за сім місяців до арешту Бартон одружився зі своєї подругою Кім. Вони зустрічалися кілька років.

Родичі вважають, що Ніколас не причетний до виготовлення наркотиків. Мовляв, у тій квартирі жили його знайомі, а сам він збирався на тривалий час переїхати до Великої Британії.

Остаточний вирок Бартонові та його спільникам суд винесе в лютому наступного року.

Зараз ви читаєте новину «У правнука Черчилля знайшли наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути