пʼятниця, 25 січня 2008 17:00

У Мехіко жінки їздять у окремих автобусах

Минулого тижня у мексиканській столиці Мехіко на міських маршрутах з"явилися автобуси для жінок. Так влада відреагувала на їхні скарги про сексуальні домагання та агресію чоловіків у переповненому громадському транспорті.

До цього в метро Мехіко вже діяли вагони для жінок та дітей.

— Якось у натовпі чоловік поліз до мене під спідницю, — говорить 27-річна секретарка Лурдес Зендеяс, яка чекала на зупинці на "жіночий" автобус. — У переповнених автобусах вони притуляються до жінок і мацають за сідниці. Це огидно.

Спеціальні автобуси зупиняються на тих самих зупинках, що і звичайні. Проте на їхньому лобовому склі приклеєні великі рожеві знаки з написом "Тільки для жінок". Водій не пускає чоловіків.

Поки що "жіночі" автобуси їздять лише двома найбільш завантаженими маршрутами міста. До кінця року вони курсуватимуть ще на 15.

— Це чудово, — говорить 73-річна Беатріс Перес. — Тут я можу їхати сидячи. У звичайних автобусах чоловіки ніколи не поступаються місцем жінкам та людям похилого віку.

Зараз ви читаєте новину «У Мехіко жінки їздять у окремих автобусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути