четвер, 17 липня 2008 18:24

У ляльок б"ється серце

Автор: фотo: reuters/David Moir
  Одна з моделей ”перероджених немовлят” копіює іспанську принцесу Леонор
Одна з моделей ”перероджених немовлят” копіює іспанську принцесу Леонор

Іспанська компанія "Беренґер" виготовляє ляльок, які зовні схожі на справжніх немовлят. У них м"яка шкіра, справжнє волосся і вії. В деяких моделей б"ється серце і здимаються груди.

Ляльок називають "переродженими немовлятами". Їх виготовляють із м"якого сплаву вінілу та інших видів пластмаси. У них додають ароматизатор, який нагадує запах дитячої олійки або крему. Кожну частину тіла ретельно розмальовують, виводять вени й судини, на щоки накладають рум"яна. У голову та повіки по ворсинці вшивають ангорську вовну. На дотик вона нагадує м"яке дитяче волосся.

Майстри окремо полірують нігті на ногах та руках. Під очі наносять прозорий лак, який виглядає як сльози. Готову ляльку наповнюють пластмасовим матеріалом так, щоб вона важила як жива дитина — 3–3,5 кг. Лялька не плаче й не сміється, а також не рухає очима. Їх роблять  відкритими або закритими.

Компанія "Беренґер" виготовляє "Перероджених немовлят" із кінця 1990-х. 2005 року фірма випустила ляльку Ла Інфанта Леонор. Її створили за фотографією новонародженої доньки іспанського принца Філіпа Астурійського та його дружини принцеси Летиції.

Зазвичай таких ляльок купують колекціонери від $70 до кількох тисяч за окремі екземпляри. Терапевти використовують їх як макети на курсах догляду за справжніми дітьми.

Зараз ви читаєте новину «У ляльок б"ється серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути