Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2010 04:33

У центрі Гватемали під землю провалився будинок

Автор: фото з сайта REUTERS/Daniel LeClair
  Діру в Гватемалі, куди провалився триповерховий будинок, місцеві проповідники Церкви Апокаліпсиса називають воротами до пекла. Кажуть мешканцям, що  евдовзі звідти полізуть демони
Діру в Гватемалі, куди провалився триповерховий будинок, місцеві проповідники Церкви Апокаліпсиса називають воротами до пекла. Кажуть мешканцям, що евдовзі звідти полізуть демони

У центрі Гватемали, столиці однойменної держави, під землю пішов триповерховий житловий будинок. Обвалилася й сусідня одноповерхівка. Утворилася діра діаметром близько 30 м і завглибшки 60 м. Загинув поліцейський. Він тієї миті говорив по телефону й не встиг утекти. Мешканців будинків евакуювали за два дні до того.

В Центральній Америці вирує ураган Аґата. За один день у місті випала місячна норма опадів — 10,8 см. Через дощі й сталися численні зсуви ґрунту. Міська дренажна система не змогла впоратися з потоками води.

Від урагану загинули зо 150 осіб. Найбільше у Гватемалі — 123. 17 — у Гондурасі й щонайменше дев"ятеро — в Сальвадорі. Десятки людей зникли безвісти. Майже 150 тис. покинули домівки. У постраждалих районах розмило дороги, не працюють телефони, обвалилися житлові квартали. Затопило плантації кави. Це головний експортний продукт країни.

Торік у місті утворилася така сама діра. Тоді це розтлумачили так: вади у системі каналізації. Є й інше пояснення. Гватемала розташована на вапнякових печерах. Вапняк — м"який матеріал, легко вимивається сильними дощами.

— Зараз дуже багато різних версій і припущень. Але якщо ти це бачиш регулярно, помічаєш закономірності, — каже Фернандо Велос, житель столиці. — Такі діри не пов"язані з природними катаклізмами. Це недбалість міської влади. Каналізація й система відведення стічних вод у жахливому стані. Компаніям техобслуговування не виділяють потрібних грошей. Невідомо, коли й де знову таке станеться, якщо не вжити заходів.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Гватемали під землю провалився будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути