пʼятниця, 21 липня 2017 06:25

Тіла зниклих 75 років тому знайшли у льодовику

У швейцарському льодовику знайшли тіла 40-річного Мерселіна і 37-річної Френсін Думолінів. Подружжя зникло 75 років тому.

15 червня 1942-го батьки сказали, що йдуть доїти корів у гори. Не повернулися. Пару шукали два місяці. Сімох дітей відправили у прийомні родини.

— Батько обняв мене і сказав, що їх не буде довго, — розповідає 86-річна Моніка Гочі-Думолін, найстарша донька подружжя. — Сказав укласти молодших спати. Попередив, що можуть заночувати у горах, якщо будуть дуже втомлені. Наступного дня почали питати тих, чиї корови паслися поряд. Ніхто їх не бачив. Священик, друг тата, розпочав пошуки. Не було жодної зачіпки. Я все життя присвятила пошукам. Ми всі потрапили у різні родини. Люди брали охоче. Мама була вчителькою, а тато шив взуття. Але дуже скоро ми стали тягарем. Цілими днями мусили працювати в садах, на городах, у лузі. Хоч ми жили в одному селі, майже не бачилися.

Минулого тижня у льодовику знайшли муміфіковані тіла пари. Одяг і взуття збереглися. В одязі знайшли посвідчення особи, книжку, годинник і пляшку. Поліцейські припускають, що пара впала в урвище.

— Мені зателефонували і сказали, що знайшли тіла батьків, — згадує Моніка. — Обіцяли, що дозволять подивитися та обняти їх. Напевно, це найбільше наше щастя. Нарешті ми можемо гідно поховати наших батьків. Усі родичі зберуться на похорон. Прийдемо у білому. Це символізуватиме надію, яку ми не втрачали ці 75 років.

Зараз ви читаєте новину «Тіла зниклих 75 років тому знайшли у льодовику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути