Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 07:40

Студент розстріляв сімох школярів і двох учительок

У російській Казані 19-річний Ільназ Галявієв влаштував стрілянину в місцевій гімназії у вівторок вранці. Вбив сімох восьмикласників і двох учительок — англійської мови та початкових класів. Ще 20 людей поранив. Восьмеро у тяжкому стані. 18 потерпілим немає 15 років.

Стрільця затримали. Спочатку арештували також 41-річного Мухамедшина Раміля. Підозрювали, що допомагав нападникові. Пізніше цю інформацію спростували.

Ільназ Галявієв був студентом коледжу. Неконфліктний і тихий, без шкідливих звичок. Його відрахували, бо з початку року перестав ходити на заняття. Навчався на четвертому курсі факультету програмування. Наприкінці квітня отримав дозвіл на зберігання гладкоствольної рушниці. Легально купив зброю.

На допиті розповів, що минулого літа почав ненавидіти людей. Вважає себе богом, який має знищити якомога більше біологічного сміття. Про свої думки писав у соціальній мережі й розповідав матері. Після нападу збирався застрелитися. Йому призначили психіатричну експертизу. Батько каже, не помічав у поведінці сина нічого дивного.

Зараз ви читаєте новину «Студент розстріляв сімох школярів і двох учительок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути