Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 17:56

Расиста не покарали за вбивство

З американського куклукскланівця Джеймса Сіла, 72 роки, зняли обвинувачення у вбивстві двох афроамериканців. 1964 року він побив 19-річних Чарлза Мура та Генрі Ді у місті Франклін, штат Міссісіпі. Потім зв"язав їх між собою та кинув у річку. Як грузило прив"язав до хлопців залізничну рейку.

Сіла судили за викрадення людей та вбивство. Через нестачу доказів суд звинуватив чоловіка лише за викрадення. Його ув"язнили, але згодом відпустили під заставу. Через деякий час суддя закрив справу.

2007-го її поновили за бажанням брата вбитого Мура. Томас Мур передав до Федерального бюро розслідувань досьє, яке зібрав один із місцевих репортерів.

Утім, справі ходу не дали. Адвокати расиста довели, що Сіла не мають права судити за справу 40-річної давнини. Адже п"ятирічний строк дії обвинувачень багато разів вичерпав себе.

— Хоча ми прекрасно розуміємо важкість скоєного злочину, так чи інакше ми не можемо піти проти закону про термін дії звинувачення, — заявляє суддя Херольд Девосс.

Зараз ви читаєте новину «Расиста не покарали за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути