середа, 18 липня 2007 17:14

Президент дав підліткові-смертнику дві тисячі доларів

14-річний Рафікулла у травні приїхав до Афганістану із сусіднього Пакистану. На собі віз пояс смертника. Хлопець мав завдання підірвати губернатора прикордонної афганської провінції Хост Арсалу Джамаля.

У рідному Пакистані Рафікулла потрапив під вплив радикальних ісламістів талібів. Вони вважають владу в Афганістані та його 49-річного президента Хаміда Карзая невірними. Глава держави і його уряд співпрацюють з американцями.

Щойно Рафікулла перетнув кордон, його затримала поліція. Хлопця тримали в тюрмі, та нещодавно звільнили за особистим наказом Хаміда Карзая. Президент пробачив йому злочинні наміри й дозволив їхати додому. Та ще й подарував $2 тис.

— Хлопчик не винен. Це вороги ісламу хотіли, щоб він зруйнував своє і чуже життя, — каже Карзай. — Я вибачаю йому. Хочу, щоб він прожив добре життя.

Губернатор Арсал Джамаль, який мав загинути від вибухівки смертника, підтримав президента:

— Він — дитина. Я не вірю, що це була його ідея. Йому промили мізки. Насправді це я придумав відпустити його. Я підказав президентові, що його мають звільнити.

Забрати Рафікуллу додому приїхав батько. Каже, що не здогадувався, з ким знається син. Чоловік віддав його до релігійної школи, але думав, що там вивчають Коран, а не вибухові пристрої.

Зараз ви читаєте новину «Президент дав підліткові-смертнику дві тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути