понеділок, 18 червня 2007 17:17

Помер дизайнер Джанфранко Ферре

 

У міланській лікарні Сан-Рафаеллє у неділю пішов з життя італійський кутюр"є 64-річний Джанфранко Ферре. У нього стався крововилив у мозок. До того дизайнер переніс два інсульти.

Ферре називали "архітектором моди". Мав  освіту архітектора, однак зайнятися вирішив дизайном одягу. Саме він перетворив Мілан на столицю моди.

Народився Ферре на півночі Італії, у містечку Леньяно. Батько хотів, щоб син був фармацевтом. Тітка — священиком. Однак сам Джанфранко обрав кар"єру архітектора.

Ще під час навчання почав працювати за спеціальністю. На дозвіллі майстрував вишукані прикраси зі шкіри та продавав. Якось Ферре запропонували виготовити колекцію аксесуарів для італійських бутиків. Він погодився, кинув університет та роботу і повністю присвятив себе дизайну.

До останніх днів Ферре був дуже активним. Декілька разів на тиждень літав на власному літаку з Мілана до Парижа. З 1989-го по 1997 рік він очолював будинок моди "Діор" у французькій столиці. Став першим іноземцем, якого запросили на цю посаду.

Шість разів Джанфранко визнавали найкращим дизайнером Італії. Щороку він випускав чотири колекції одягу й додатково дві лінії аксесуарів. Багато працював зі шкірою, золотом, хутром. У березні 2007 року сенат Мілана призначив його президентом Академії витончених мистецтв.

— Він був надзвичайно вихованою людиною, яка знає ціну словам і відповідальності, — згадує 50-річна дизайнерка Донателла Версаче. Її колега Джорджіо Армані, 73 роки, додає, що основною рисою характеру Ферре була незалежність.

Поховають кутюр"є в рідному містечку.

Зараз ви читаєте новину «Помер дизайнер Джанфранко Ферре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути