пʼятниця, 07 грудня 2007 18:17

Підліток застрелив вісьмох людей у гіпермаркеті

Перед тим як почати стрілянину в гіпермаркеті, 19-річний Роберт Хокінс із американського міста Омаха, штат Небраска, залишив записку прийомній матері Деборі Марука-Ковач.

"Я прошу вибачення за все. Я не хочу бути тягарем для своєї родини. Я люблю вас і своїх друзів. Я був шматком лайна все життя, а тепер я стану знаменитим", — написав він.

Хокінс узяв рушницю, пішов до найбільшого супермаркету міста й відкрив стрілянину по людях. Убив вісьмох і тяжко поранив п"ятьох осіб. Потім спрямував рушницю на себе.

Рене Туні стояла за прилавком, коли юнак із рушницею з"явився на третьому поверсі й відкрив вогонь. Із колегами вона спробувала сховатися в підсобному приміщенні. Це вдалося лише Туні.

— Ніхто з них не встиг. Я була попереду. Усіх, крім мене, він застрелив. П"ятьох людей. Я не знаю, як я це зробила. За кілька секунд усі, хто був позаду, загинули, — розповідає жінка.

Ті, хто знав Хокінса, кажуть, що в хлопця були проблеми. Торік його посадили на сім днів за ґрати за непристойну поведінку. Через це батьки вигнали його з дому. Роберт жив у друга. Нещодавно його покинула подруга. За день до стрілянини Хокінса звільнили з роботи в "МакДональдзі". Звинуватили у крадіжці $17.

— У нього була депресія. Був схожий на нікому не потрібне цуценя, — говорить Марука-Ковач. — Напередодні він подзвонив мені не знаю звідки і сказав, що залишив записку в спальні. Я прочитала її, і в мене з"явилося жахливе передчуття. Я просила його прийти додому, але він сказав, що вже "надто пізно", й поклав слухавку.

Дебора нікому про це не розповіла. Зранку вона пішла на роботу до лікарні. Жінка дізналася про те, що сталося, з новин.

Того дня в Омасі перебував президент США Джордж Буш. У місті була посилена безпека, на вулицях — багато поліцейських. Однак неповнолітній Хокінс спокійно проніс рушницю до гіпермаркету, де було кілька тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Підліток застрелив вісьмох людей у гіпермаркеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути