середа, 05 грудня 2012 06:30

Осліплий від горілки прозрів від віскі

Новозеландець 65-річний Деніс Даті з міста Таранака втратив зір, випивши горілки. Чоловік прозрів після того, як лікарі прописали йому віскі. При цьому він переніс операцію на шлунку.

Деніс випив кілька чарок горілки на золотому весіллі своїх батьків. Коли повернувся додому й зайшов до спальні, щоб відпочити, зрозумів, що нічого не бачить.

— Я думав, це стемніло надворі, й не одразу звернув увагу. Потім згадав, що була лише 15.30. Кинувся обмацувати стіни, щоб увімкнути світло, і тут зрозумів, що повністю сліпий, — розповідає Деніс Даті.

Він ліг спати, сподіваючись, що на ранок зір повернеться. Однак, коли прокинувся наступного дня, і далі нічого не бачив. Тоді подружжя викликало лікарів.

Медики встановили, що горілка вступила в реакцію з компонентами ліків від діабету, що приймає Деніс. Сказали, що той потребує негайної операції, і що вона буде важкою. Дружині порадили про всяк випадок попрощатися з чоловіком.

Під час операції лікарі зрозуміли, що пацієнт має отруєння метанолом. Його лікують введенням в організм етанолу. Запасів цієї речовини в лікарні Таранаки виявилося недостатньо. Тоді медики послали санітара в найближчий магазин по пляшку віскі, напою, що містить етанол. Напій крапали хворому просто у шлунок через систему. Лікування подіяло.

— На п'ятий день після операції став бачив так ясно, як раніше, — каже Деніс Даті.

Після того, як хворому пояснили причину недуги, він вирішив відмовитися від алкоголю взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Осліплий від горілки прозрів від віскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути