Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2010 17:31

Обама пообіцяв медичну страховку 95 відсоткам американців

23 березня президент США Барак Обама підписав пакет законів про невідкладне реформування системи охорони здоров"я. Обама зазначив: робить це в пам"ять про свою матір Енн Данхем. Згадав, як вона навіть перед смертю сперечалася зі своїми страхувальниками. Померла від раку 1995-го.

На сьогодні 47 млн американців не мають медичного страхування. Це — шоста частина населення країни. Такі люди не можуть звернутися до лікаря навіть по невідкладну допомогу. Реформа має забезпечити їх обов"язковим медичним страхуванням. До 2014 року громадян США, які мають страховку, побільшає до 95%. Страхові компанії відтепер не зможуть відмовитися застрахувати дітей на підставі історії хвороби. Так само не матимуть права збільшувати вартість страховки через погіршення стану здоров"я клієнта. Закон передбачає суттєве здешевлення страхування, що зробить медичну допомогу доступнішою.

На нововведення у найближчі 10 років знадобиться $940 млрд.

Спробі реформувати систему охорони здоров"я опираються американські страхові компанії та політики. Представники Республіканської партії заявили, що домагатимуться оскарження реформи. Пояснюють, що нинішня система медичного обслуговування в США ефективна, а будь-які зміни призведуть до зниження якості медпослуг.

Республіканець Білл Макколум, генеральний прокурор штату Флорида, сказав кілька днів тому, що його колеги з 12 штатів подадуть позов проти нового закону одразу після його підписання.

— Ми ніяк не зможемо зробити того, чого він вимагає.

Мін"юст уже заявив, що реформа цілком відповідає американській конституції. Тож міністерство захищатиме її в будь-якому суді.

Дебати щодо змін у медичній системі тривають у США давно. У країні досі нема безкоштовної медицини.

Зараз ви читаєте новину «Обама пообіцяв медичну страховку 95 відсоткам американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути