вівторок, 21 липня 2009 18:53

Ніколя Саркозі щодня витрачає 750 євро на квіти

Автор: фото з сайту www.mirror.co.uk
  Перша леді Франції Карла Бруні на банкеті в Лондоні у березні 2008 року. Кажуть, вона любить прикрашати Єлисейський палац вазами з квітами
Перша леді Франції Карла Бруні на банкеті в Лондоні у березні 2008 року. Кажуть, вона любить прикрашати Єлисейський палац вазами з квітами

У Франції опублікували результати перевірки витрат президентської адміністрації. Лише на квіти подружжя Саркозі щодня витрачає 750 євро. Перша леді Франції 41-річна Карла Бруні любить прикрашати ними Єлисейський палац.

Національний аудит проводять уперше за понад 200 років, що минули від епохи правління короля Людовика XVI. Разом із дружиною Марією Антуанеттою його стратили під час Французької революції. Тоді витрати двору та надміру дорогий спосіб життя монархів спричинили повстання у всій країні.

За минулий рік 54-річний Ніколя Саркозі та його третя дружина витратили на квіти понад 270 тис. євро. Кажуть, перша леді любить прикрашати апартаменти вазами зі свіжими квітами. Деякі рослини купують для саду. Там за ними доглядає президентський садівник.

Подібні суми на квіти викидав лише британський співак Елтон Джон у 1996–1997 роках. Він щодня купував собі букетів на 500 євро.

Серед інших витрат президентського подружжя — їжа та утримання заміських резиденцій. За кілька тижнів до перевірки Саркозі заплатив за газ і світло 14 тис. євро.

2007 року, посівши найвищу керівну посаду країни, Саркозі також збільшив собі офіційну заробітну плату на 140%. Тепер вона становить близько 190 тис. євро на рік.

В адміністрації скоротили видатки на квіти. Запевняють: перевірки будуть щороку, аби продемонструвати прозорість витрат президента.

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі щодня витрачає 750 євро на квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути