середа, 25 квітня 2007 17:35

Найстаріша фірма світу збанкрутувала

Японське сімейне будівельне підприємство "Конго Гумі" — найстаріше в світі. Його назвали на честь засновника.

578 року "Гумі" спорудила буддійський храм Шутену на замовлення принца Ситеку. Будівля збереглася дотепер, а компанія нещодавно заявила про своє банкрутство.

Управління фірмою в родині передавалося з покоління в покоління. Бізнес успадковував найздібніший нащадок — не обов"язково старший син.

38-м директором фірми була жінка. За її правління компанія почала будувати не лише храми, а й офіси. Під час Другої світової війни "Конго Гумі" виробляла труни.

У 80-ті роки підприємство взяло кредит, аби вкласти гроші в нерухомість, але повернути позику не змогло. Тому нинішній директор Масаказо Конго був змушений оголосити про закриття фірми. "Конго Гумі" купила будівельна компанія "Такамацу".

У світі залишилося лише дві фірми, що працюють понад тисячу років. Японська компанія "Хоші", якій належать численні готелі та санаторії, була заснована 721 року. За легендою, місце для першого санаторію голові родини Хоші показав бог гори Хакусан, із якої било цілюще джерело.

Французькій виноробній компанії "Шато де Ґолєн" — 1004 роки. Вона також належить одній сім"ї. Управлінням займаються виключно члени родини.

Зі ста найдавніших підприємств світу 25 розташовані у Великій Британії. На другому місці Франція, потім — Італія. В останній країні функціонує всесвітньо відоме підприємство — фабрика зброї "Беретта". Уже 580 років тут виробляють пістолети. Їх вважають одними з найкращих. Саме цією зброєю користується у фільмах суперагент Джеймс Бонд.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша фірма світу збанкрутувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути