четвер, 11 жовтня 2007 18:43

Найбагатшою людиною Китаю визнали 26-річну Ян Хуейянь

 

На цьому тижні американський журнал "Форбс" опублікував список сорока найбагатших людей Китаю. На першому місці опинилася 26-річна Ян Хуейянь, статки якої оцінили в $16,2 млрд.

Ян Хуейянь два роки тому отримала від свого батька компанію з нерухомості "Кантрі Ґарден Голдінґз". Раніше він працював на фермі та на різних будівельних майданчиках.

Цього року дівчина вийшла заміж за сина китайського чиновника, з яким познайомилася на побаченні всліпу. У квітні вона розмістила акції компанії на фондовому ринку Гонконга, і її прибутки відразу зросли на $5 млрд. Це допомогло їй очолити список найбагатших китайців. Хуейянь також вважають найбагатшою жінкою Азії.

Друге місце у списку багатіїв Китаю посів голова інвестиційно-будівельної компанії "Шимао Цзитуань" Сюй Жун Мао, який володіє $7,3 млрд. На третьому місці — власник інвестиційно-промислового холдингу "Фусин Гоцзі", чий капітал становить $4,85 млрд.

За оцінками аналітиків, нова трійка лідерів посіла перші місця у списку багатіїв через різке зростання цін на нерухомість у великих містах країни протягом останнього року.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатшою людиною Китаю визнали 26-річну Ян Хуейянь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути