середа, 05 грудня 2012 05:30

На єгипетських протестувальників полюють банди ґвалтівників

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  На журналістку американського телеканалу Сі-Бі-Ес Лару Логан напали посеред площі Тахрір у єгипетській столиці Каїр у лютому 2011-го. У той час там відбувалися протести. На фото кореспондентка за мить до того, як її повалили, зірвали одяг і, за її словами, зґвалтували руками. Опозиціонери кажуть, тепер таке трапляється раз по раз
На журналістку американського телеканалу Сі-Бі-Ес Лару Логан напали посеред площі Тахрір у єгипетській столиці Каїр у лютому 2011-го. У той час там відбувалися протести. На фото кореспондентка за мить до того, як її повалили, зірвали одяг і, за її словами, зґвалтували руками. Опозиціонери кажуть, тепер таке трапляється раз по раз

Близько 200 тис. єгиптян протестували в ці вихідні у столиці Каїр проти президента Мухаммеда Мурсі та його проекту нової конституції. Кажуть, він обмежує права людини, вводить ісламське право шаріат. Одночасно на вулиці вийшли тисячі активістів "Братів мусульман" — організації, що підтримує президента. Опозиціонери скаржаться, що "брати" наймають бандитів, щоб ті ґвалтували жінок і били чоловіків, які проти Мурсі.

За словами жінок, які постраждали від нападів, більшість із них відбуваються в одному й тому ж куті центральної площі Тахрір. Кілька десятків чоловіків спочатку непомітно обступають жертву, потім раптово розвертаються до неї, зривають одяг, ґвалтують руками. Б'ють чоловіків, що намагаються допомогти.

— Перед нападом усе виглядає так, ніби чоловіки займають позиції. Вони не схожі на звичайних протестувальників, по них видно, що задумують лихе, — розповіла одна із жертв Ясмін.

Вона потрапила до лікарні з внутрішніми розривами. Кілька днів не могла ходити. Місцеві журналісти знайшли двох чоловіків, які зізналися, що працювали на замовлення й отримували $15-30 за один напад.

— Нам сказали нападати сексуально на дівчат, щоб вони перестали ходити на демонстрації, — пояснює чоловік, називається Віктором.

Щонайменше двоє людей загинули і більше півсотні поранені з часу початку протестів 22 листопада. Того дня Мурсі видав указ, що ні попередні, ні майбутні його рішення не можуть бути скасовані через суд. Свій крок пояснив тим, що багато суддів залишилися прихильні до його попередника Хосні Мубарака, якого скинули минулого року під час революції. І що виняткові повноваження йому потрібні тимчасово, щоб навести лад у країні. Минулої суботи президент оголосив, що 15 грудня винесе на референдум проект конституції, який напередодні прийняла ісламістська більшість у верхній палаті парламенту. В опозиції до Мурсі — ліберали, прихильники відділення релігії від держави та члени християнської меншини. Підтримують його ісламісти. У п'ятницю в південному місті Асьют ісламські священики оголосили опозицію ворогами Бога та ісламу.

Зараз ви читаєте новину «На єгипетських протестувальників полюють банди ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути