пʼятниця, 26 травня 2017 06:30

На марафоні перемогла дівчина в босоніжках

22-річна Марія Лорена Рамірес перемогла в ультрамарафоні на 50 км у Мексиці. Була в спідниці та босоніжках.

Рамірес перегнала 500 спорт­сменів із 12 країн. Понад половина з них — професійні бігуни. Її взуття виготовлене з перероблених автомобільних шин.

Марія живе у провінції Тарахумара Мексики. Та відома великою кількістю талановитих бігунів. Села там розташовані далеко одне від одного. Транспорту мало. Навіть релігійні процесії біжать, а не йдуть. Найпопулярнішим напоєм є кукурудзяне пиво. Воно допомагає підтримувати баланс в організмі.

Рамірес подолала дистанцію за 7 год. 3 хв. Отримала приз $320 (8,5 тис. грн. — ГПУ). Спеціально не тренувалася. Пояснила, що пасе кіз і худобу. Щодня проходить 10–15 км.

— Моя бабуся почула по радіо, що буде таке змагання, — розповідає Марія. — Сказала, там дадуть гроші переможцям. Я вирішила спробувати. Я ж бігаю увесь день, щоб кози не погубилися. Інакше мені не заплатять. Бігти було легко. Охорона спочатку подумала, що я просто прийшла. Мовляв, уперше бачать, щоб хтось біг у спідниці. Але мені було зручно. Увесь час думала, що мушу добігти. Уявляла, що від мене втікає найдорожча коза.

Зараз ви читаєте новину «На марафоні перемогла дівчина в босоніжках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути