пʼятниця, 26 жовтня 2018 06:15

Мільярдера Джорджа Сороса намагалися підірвати бомбою

Щонайменше вісім посилок із саморобними вибуховими пристроями розіслали членам американської демократичної партії та її прихильникам.

22 жовтня в резиденції американського мільярдера 88-річного Джорджа Сороса в поштовій скриньці виявили вибуховий пристрій.

Пакет із бомбою знайшов служник. Відніс підозрілий пакунок у найближчу лісосмугу й викликав поліцію. Технічні спеціалісти знешкодили вибухівку. Сороса на той час не було вдома.

Сорос народився й виріс в Угорщині. Майже 40 років фінансує мережу фондів більш як у 100 країнах світу. Опікується освітою, медициною та громадськими організаціями. Є одним із головних спонсорів американської демократичної партії.

У вівторок, 23 жовтня, охоронець американського поштового відділення виявив пакунок із бомбою. Був адресований Гілларі Клінтон, 70 років — колишньому держсекретареві, першій леді та кандидату в президенти США від демократичної партії.

Посилку знайшли неподалік від резиденції Клінтонів у штаті Нью-Йорк.

Наступного ранку працівники секретної служби виявили на пошті в окрузі Вашингтон вибуховий пристрій, що призначався екс-президентові США, демократу 57-річному Бараку Обамі.

— Ні Обама, ні Клінтон не наразилися на ризик, — заявляють у секретній службі.

Відділ із контртероризму залучив до розслідування федеральних, місцевих і державних партнерів.

Пакет із бомбою відправили 24 жовтня в нью-йоркський офіс американської телекомпанії "Сі-Ен-Ен" в одній із башт-хмарочосів бізнес-центру "Тайм Ворнер Сентер". Призначався директорові ЦРУ Джонові Бреннану. Він є штатним експертом видання. Вибухівку виявила охорона під час перевірки. Людей евакуювали. Повідомлення про евакуацію застало журналістів у прямому ефірі. Його продовжували вже з вулиці.

— Бомбу виявили, коли з'явилися повідомлення про вибухівку біля будинків Клінтонів і Обами, — розповіли глядачам.

Мер Нью-Йорка Білл де Бласіо заявив, що це — теракт.

— Я чула про всі бомби, але ця країна побудована не на страху. Ми йдемо вперед, незважаючи на труднощі. Шкода, що дехто використовує такі методи, щоб донести свою позицію, — каже одна зі свідків Кіша Гарріс.

Офіси представника штату Південна Флорида в Конгресі Деборі Вассерман-Шульц у містах Санрайз і Вентура евакую­вали через знайдені там посилки з вибухівками. Обидві були адресовані Деборі. Також бомбу надіслали Еріку Голдеру, який працював генеральним прокурором при Обамі.

Усі вибухові пристрої зробили за однаковим зразком — обрізок труби завдовжки майже 15 см, порох, дроти. Один начинили склом.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдера Джорджа Сороса намагалися підірвати бомбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути