пʼятниця, 16 листопада 2018 05:55

Кримінальний авторитет у тюрмі їв крабів і червону ікру

Російський кримінальний авторитет В'ячеслав Цепов'яз у тюрмі їв крабів та смажив шашлики на тюремній пасіці. Перебував тоді у в'язниці в Амурській області.

Після появи таких фото в інтернеті федеральна служба виконання покарань перевірила заклад.

— Ґвалт здійняла колишня дружина мого підзахисного Наталія Стрішня. Вони ділять майно, — каже адвокат Цепов'яза. — Стверджує, що родина щороку витрачала на утримання чоловіка до 3 мільйонів рублів (близько 1,3 млн грн. — ГПУ).

— Наглядачі дозволяють приносити делікатеси. Ув'язнені можуть їсти їх у кімнатах побачення, а потім забирати в бараки, — розповів журналістам товариш Цепов'яза. Каже, сам приносив ікру В'ячеславу.

Засуджений називає фото підробкою. Слідчі не виявили порушень в умовах утримання.

В'ячеслав Цепов'яз був членом цапковського злочинного угруповання. Воно тероризувало Кущевський і Ленінградський райони Краснодарського краю з початку 1990-х. Отримало назву від прізвища ватажків — братів Віктора, Миколи та Сергія Цапків.

Займалися грабунками, рекетом та ґвалтуваннями. Вимагали гроші з фермерів і торговців. Розстрілювали неугодних політиків, міліціонерів. Наприкінці 1990-х банда нараховувала 78 членів. Мала зв'язки в правоохоронних органах, спецслужбах, кримінальних колах у Росії та за кордоном.

4 жовтня 2010-го цапковська група за ніч убила 12 людей, серед яких четверо дітей. Загинув фермер Сервер Аметов, який відмовився платити, його родичі та гості. Бандити захопили їх у будинку.

— Аметов став відбиватися більярдним києм. Я повалив його на підлогу, почав душити і вдарив кілька разів ножем, — розповідав тодішній лідер банди Сергій Цапок. — Він заважав мені вести бізнес, підривав авторитет. Тому я хотів, щоб він мучився сам і бачив, як мучаться його близькі. Ми витягли його в зал — він ще дихав. На його очах розправилися з іншими. Кинули трупи в купу, а зверху поклали дев'ятимісячну Аміру — внучку Аметова. Вона жива була, плакала. Тіла облили бензином і підпалили. Впоралися з усім за 10 хвилин.

Цепов'яз у розправі участі не брав. Його вважали правою рукою ватажка. До арешту 2011 року був місцевим депутатом від путінської "Єдиної Росії", займався бізнесом. 2013-го у справі банди отримав 20 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальний авторитет у тюрмі їв крабів і червону ікру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути