вівторок, 04 вересня 2007 15:11

Королева Бельгії розділила святковий торт на 800 шматків

Автор: фото: REUTERS/Yves Herman
  Молодший син королеви Паоли Лоран привіз на свято з нагоди її 70-річчя онуків-близнюків Аймеріка та Ніколаса. Як і їхні двоюрідні сестри Летиція-Марія та Луїза, вони мають герцогські титули
Молодший син королеви Паоли Лоран привіз на свято з нагоди її 70-річчя онуків-близнюків Аймеріка та Ніколаса. Як і їхні двоюрідні сестри Летиція-Марія та Луїза, вони мають герцогські титули

11 вересня королева Бельгії Паола святкує 70-річчя. Вечірку з нагоди ювілею правителька організувала тижнем раніше справжньої дати — 2 вересня. Гостей запросили до  офіційної резиденції королів Бельгії — замку Лакен у Брюсселі.

На дні народження пані Паоли було 800 осіб. Окрім членів чималої королівської родини, випити келих вина за здоров"я королеви мали можливість звичайні бельгійські громадяни. Серед них були переважно ті, хто працює зі знедоленими дітьми.

1992 року Паола, тоді ще принцеса, заснувала благодійну організацію, що допомагає психічно хворим дітям та малим із бідних родин. Нині вона запросила колег розділити з нею багатокілограмовий іменинний торт.

Королева Паола народилася в Італії, в родині герцога Ломбардії. У молодості її називали найвидатнішою красунею Європи. Вона вільно розмовляє французькою, італійською, німецькою та англійською мовами. Однак її часто критикують за те, що не вміє говорити голландською — а це мова 60% населення Бельгії.

Паола стала королевою завдяки шлюбу з тоді ще принцом Альбертом 1959-го. Королівське подружжя має трьох дітей та одинадцять онуків.

Зараз ви читаєте новину «Королева Бельгії розділила святковий торт на 800 шматків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути